Visa allastudier.se som: Mobil

Vården och omsorgens organisation och styrning i digitaliseringens tid

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Solna
7.5 hp
Heltid
Klassrum

Vården och omsorgens organisation och styrning i digitaliseringens tid

Denna kurs riktar sig till dig som vill få en inblick i vårdens och omsorgens organisation och styrning i digitaliseringens tid, både på global och lokal nivå. Du introduceras till världshälsoorganisationens (WHO:s) hälsosystem-ramverk som hjälper dig att förstå byggstenarna som ingår i ett hälsosystem och hur de interagerar. Genom tillämpning av ramverket kommer du att lära dig hur vården är organiserad i olika länder och vilka utmaningar de står inför. Du kommer även att studera exempel från den svenska hälso- och sjukvårdskontexten som ger insyn i hur vårdpersonal organiserar och driver sin kliniska verksamhet. Ditt kreativa tänkande utmanas när du får möjlighet att skapa förslag på hur digitalisering kan tillämpas för att bemöta några av de vårdutmaningar som du identifierar under kursens gång.Kursen ges på engelska och består av olika lärandeaktiviteter (bland annat föreläsningar, seminarier, workshops, grupparbeten, individuella studier). Alla lärandeaktiviteter är till hög grad interaktiva och du förväntas att delta i alla planerade kurstillfällen.

Förkunskaper

120 hp inom hälso- och sjukvård, biomedicin, medicinsk teknik, data- och systemvetenskap, informatik eller hälsoekonomi. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska B/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Vården och omsorgens organisation och styrning i digitaliseringens tid

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön