Visa allastudier.se som: Mobil

Vårdmodeller i samband med barnafödande - barnmorskans roll och kompetens

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Solna
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Solna
Sista ansökan: 2022-10-16

Vårdmodeller i samband med barnafödande - barnmorskans roll och kompetens

Kursens riktar sig till barnmorskor med intresse av evidensbaserade vårdmodeller i samband med barnafödande, implementering av dessa samt dessa vårdmodellers roll i utvecklingen av hälso- och sjukvården.Du kommer att få kunskap om olika former av vård i samband med graviditet, förlossning och eftervård, där planerad hemförlossning ingår med de unika förutsättningar och kontraindikationer som hör den vårdmodellen till. Barnmorskans roll och kompetens inom de olika vårdformerna tydliggörs liksom historik, vårdfilosofisk grund och nuvarande strukturer. Vidare får du lära dig hur du startar och driver företag, hur hälso- och sjukvården är organiserad samt vilka regelverk som styr liksom kontrollfunktioner för att regelverken efterlevs. Kursen ges dels på campus, dels digitalt.

Förkunskaper

Minst 120 hp inom vilka det ska ingå en barnmorskeexamen. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Vårdmodeller i samband med barnafödande - barnmorskans roll och kompetens

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön