Visa allastudier.se som: Mobil

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Arboga

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI
Sammanfattning
Komvux
Arboga
Klassrum
Startdatum: Se vår hemsida - Arboga
Utbildning KUI

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Arboga

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Arboga

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Arboga består av gymnasiala yrkeskurser från Barn- och fritidsprogrammet. I utbildningen ingår APL (praktik) samt obligatoriska praktiska moment. En bit in i utbildningen väljer du en fördjupning som du vill specialisera dig inom. Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad men du bekostar själv din kurslitteratur. Denna utbildning läser du via vårt utbildningscenter i Västerås. Välkommen med din ansökan!

Poäng: 1300 poäng
Kurslängd: Individuell (max 1,5 år)
Studieform: Flexibel, klass, distans, lärling
Studietakt: Individuell (100%, 75%, 50% eller 25%)
Ansökan: Kommande studiestarter och hur du ansöker till denna utbildning ››

Välj en studieform som passar dig

Individuellt anpassade studier

Individuellt anpassade studier (IAS) innebär att du studerar i din egen studietakt med lärarstöd som passar dig. För vissa obligatoriska övningar träffar du lärare på plats på Västerås utbildningscenter. Kursstarten är gemensam men kursslutet kan bli individuellt.

Du kan välja mellan: 

  • Lärarledd undervisning i grupp på skolan (klass)
  • Egna studier samt öppen studieverkstad på skolan för extra stöd av lärare (flexibel)
  • Egna studier med stöd och handledning av lärare i vår webbaserad lärplattform (distans)

Lärling

Att studera som lärling passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Den största delen av utbildningen genomförs på en arbetsplats med stöd av en yrkesverksam handledare. Varje vecka tillbringar du 4 dagar på lärlingsplatsen och en dag med teoretisk undervisning på skolan. Du arbetar även via vår webbaserade lärplattform.

Ingår praktik i utbildningen?

I utbildningen ingår Praktik/Arbetsplatsförlagt lärande (APL) som du genomför på en arbetsplats. Din praktik ger dig möjlighet att pröva dina teoretiska kunskaper i yrkeslivet. Tänk på att APL-platsen kräver ett utdrag från belastningsregistret som är blankt.

Välj en fördjupning

En bit in i utbildningen väljer du en fördjupning du vill specialisera dig inom. Oavsett vilken fördjupning du väljer kan du arbeta som både barnskötare och elevassistent.

Barnskötare

Som barnskötare jobbar du med att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse i förskolan. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar i jobbet. Som barnskötare hjälper du barnen praktiskt på många sätt, med exempelvis matning, sagoläsning, toalettbesök, utelek och tröst till ledsna barn. Fler och fler förskolor efterfrågar utbildade förskollärare i första hand, men eftersom antalet barn i förskolan fortsatt kommer att öka och antalet utbildade förskollärare att minska så kommer många barnskötare att behöva anställas.

Elevassistent

Som elevassistent hjälper du elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen i skolan. Det kan handla om att du hjälper elever hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och eller olika typer av funktionsnedsättningar. Dina arbetsuppgifter kan variera mycket beroende på vilken elev du arbetar med.

Validering

Har du redan yrkeserfarenhet eller tidigare utbildning inom vård och omsorg kan du validera din kompetens. Det innebär att vi dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter så att du inte behöver läsa det du redan kan. Läs mer om validering ››

Vad kostar utbildningen?

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial. Du kan söka studiemedel från CSN. Läs mer på www.csn.se.

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare med både pedagogisk kompetens och yrkeserfarenhet. Läs mer om hur det är att studera hos KUI ›› 

Hur ansöker jag till denna utbildning?

Du ansöker till denna utbildning via vuxenutbildningen i Arboga kommun senast sista ansökningsdagen. Klicka nedan för att få detaljerad information om ansökan.

Ansökan och studiestarter

Kontakta oss

KompetensUtvecklingsInstitutet
Västerås utbildningscenter
Telefon: 021-475 20 20
E-post: vasteras@kui.se

Mer om KUI Västerås

Varför studera hos KUI?

  • Specialister inom barn och fritid
  • Behöriga lärare med yrkeserfarenhet inom pedagogisk verksamhet
  • Utbildningscenter centralt i Västerås
  • Nära samarbete med yrkeslivet
  • Metodrum för praktiska övningar

Videoreportage

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola och fritidsverksamhet. Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet KUI och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Arboga
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Kompetensutvecklingsinstitutets Facebook

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Fabriksgatan 12
503 38 Borås


Recensioner

Det finns inga recensioner för Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Arboga

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Arboga från KompetensUtvecklingsInstitutet KUI, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön