Visa allastudier.se som: Mobil

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Falun

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI
Sammanfattning
Yrkesvux
Distans, Falun
48 veckor
CSN-berättigad
Kommande starter
Falun
Höst 2020

Distans
Höst 2020
Utbildning KUI

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Falun

Vill du arbeta med barn och ungdomar? Satsa på en barnskötare elevassistent yrkesutbildning hos KUI i Falun. Denna yrkesutbildning ger dig kompetens att arbeta inom förskola, skola eller fritidsverksamhet. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som barnskötare eller elevassistent. Utbildningen är även en bra utgångspunkt för dig som vill vidareutbilda dig på högskola till exempelvis förskollärare.

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Falun läser du med individuellt anpassade studier. Det innebär att skolan anpassar dina studier efter din livssituation om du till exempel vill kombinera arbete med studier. I utbildningen ingår även praktik (APL) där du får omsätta dina kunskaper ute i en verksamhet och lära dig mer om vad yrket innebär. Gymnasiearbete för barn och fritid 100 p ingår för alla som inte har läst det tidigare. 

Studieform

Individuellt anpassade studier (IAS)
Du studerar i din egen takt med lärarstöd som passar dig. Du kan antingen välja att läsa i klassrum där du läser i grupp på skolan och gör en del uppgifter hemma och lämnar in på vår lärplattform. Eller så kan du välja att läsa på flex där du i större utsträckning studerar på egen hand med stöd av lärplattform och lärare som du träffar på schemalagda tider.

Inriktningar

En bit in i utbildningen väljer du en inriktning som du vill specialisera dig inom. Du kan välja mellan: 

Barnskötare
Som barnskötare jobbar du med att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse i förskolan. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar i jobbet. Som barnskötare hjälper du barnen praktiskt på många sätt, med exempelvis matning, sagoläsning, toalettbesök, utelek och tröst till ledsna barn. Fler och fler förskolor efterfrågar utbildade förskollärare i första hand, men eftersom antalet barn i förskolan fortsatt kommer att öka och antalet utbildade förskollärare att minska så kommer många barnskötare att behöva anställas.

Elevassistent
Som elevassistent hjälper du elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen i skolan. Det kan handla om att du hjälper elever hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och eller olika typer av funktionsnedsättningar. Dina arbetsuppgifter kan variera mycket beroende på vilken elev du arbetar med.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Såhär arbetar skolan

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och som anpassar studierna så att de passar din livssituation.

Videoreportage

Så ansöker du

Är du folkbokförd i Falun kommun ansöker du till skolans utbildningar och kurser via kommunens ansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

Om du har en påbörjad utbildning från gymnasiet eller om du på annat sätt har erfarenhet inom barn- och fritidsområdet kan skolan erbjuda dig validering. Validering kan förkorta din studietid så att du snabbare får formell kompetens inom ditt yrkesområde. Är du intresserad av validering kontaktar du Vägledningscentrum i Falun.

Vid studiestarten behöver du lämna en hälsodeklaration och ett utdrag ur belastningsregister i oöppnat kuvert.

Förkunskaper

Godkänt i svenska eller svenska som andraspråk på grundskolenivå är lägsta krav

Kostnader

Barn och fritid yrkesutbildning Falun är kostnadsfri. Du kan söka studiemedel från CSN. 

Kurslitteratur lånar du under hela din studietid.

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola och fritidsverksamhet Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet KUI och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Falun
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Kompetensutvecklingsinstitutets Facebook

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gruvgatan 2
791 60 Falun

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Falun från KompetensUtvecklingsInstitutet KUI, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Falun

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: