Visa allastudier.se som: Mobil

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Markaryd

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI
Sammanfattning
Komvux
Markaryd
Klassrum
Startdatum: Se vår hemsida - Markaryd
Utbildning KUI

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Markaryd

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Markaryd

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Markaryd läser du i klassrum eller som lärling på en arbetsplats. Du kan kombinera arbete med studier. I utbildningen ingår även praktik (APL) där du får testa dina kunskaper ute i en verksamhet och lära dig ännu mer om yrket. Lärarledd undervisning genomförs på plats på vårt utbildningscenter i Växjö. Vi bedriver utbildningen på uppdrag av Markaryd kommun.

Kurspoäng: 1300 poäng
Längd: ca 50 veckor
Studieformer: Klassrum, Lärling
Ansökan: Så här ansöker du till våra utbildningar 

Förkunskaper

Godkänt betyg i svenska som andraspråk/svenska grund och förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Välj studieform

Klassrum

Du deltar i lärarledd undervisning i grupp på skolan 2-3 dagar per veckan. Övriga dagar studerar du på egen hand exempelvis via vår webbaserade lärplattform. Du har också möjlighet att delta i flexibelt klassrum på plats i skolan.

Lärling

Minst 70 procent av den totala studietiden sker på en arbetsplats. Antalet platser inom lärlingsutbildning är begränsade så du kanske inte får möjlighet att läsa just den studieformen. En orienteringskurs i yrkessvenska kan ingå.

Fördjupningar

En bit in i utbildningen väljer du en fördjupning som du vill specialisera dig inom.

Barnskötare

Som barnskötare jobbar du med att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse i förskolan. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar i jobbet. Som barnskötare hjälper du barnen praktiskt på många sätt, med exempelvis matning, sagoläsning, toalettbesök, utelek och tröst till ledsna barn. Fler och fler förskolor efterfrågar utbildade förskollärare i första hand, men eftersom antalet barn i förskolan fortsatt kommer att öka och antalet utbildade förskollärare att minska så kommer många barnskötare att behöva anställas.

Elevassistent

Som elevassistent hjälper du elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen i skolan. Det kan handla om att du hjälper elever hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och eller olika typer av funktionsnedsättningar. Dina arbetsuppgifter som elevassistent kan variera mycket beroende på vilken elev du arbetar med.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Vid yrkesutbildning i klassrum så har du praktikperioder som genomförs på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. Du är ute i en förskola 2-5 veckor och däremellan studerar du i skolan. Tänk på att praktikplatsen kräver ett utdrag från belastningsregistret som är blankt.

Vid lärlingsutbildning så genomförs minst 70 procent av den totala studietiden på en arbetsplats. Antalet platser inom lärlingsutbildning är begränsade så du kanske inte får möjlighet att läsa just den studieformen.

Utdrag ur belastningsregister

För att få praktisera och arbeta inom skola- och barnomsorg krävs två olika godkända utdrag ur polisens belastningsregister www.polisen.se/service
– för arbete inom skola eller förskola (442.5)
– kontroll av belastningsregister (442.3)
Breven ska visas upp oöppnade i samband med eventuell intervju.

Validering

Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra områden? Då kan du eventuellt validera din kompetens. Tillsammans med dig bedömer och kartlägger vi vilka kurser eller delar av kurser som kan valideras och vi arbetar fram en valideringsplan. Läs mer om validering ››

Arbetsmarknad

Barnskötare

Antalet barn i förskoleålder fortsätter att öka vilket leder till ett växande behov av personal inom yrket. Därtill medför bristen på förskollärare att det efterfrågas fler barnskötare de kommande åren.
Arbetsförmedlingen bedömer att möjligheterna till arbete är mycket goda både på ett och fem års sikt för barnskötare. *Källa: Yrkesregistret 2017, SCB. Prognosen uppdaterad: 2019-07-02.

Elevassistent

Antalet barn och ungdomar i skolålder fortsätter att öka de kommande åren och elevunderlaget för grund- och gymnasieskolan växer. Arbetsförmedlingen bedömer att det finns ungefär lika många jobb som det finns personer som kan arbeta inom yrket. Efterfrågan på elevassistenter beror även på om kommunen väljer att satsa på elevstöd i skolan. Kunskaper om att arbeta med elever som behöver särskilt stöd ökar chansen till jobb. *Källa: Yrkesregistret 2017, SCB.  Prognosen uppdaterad: 2019-07-02.

Kostnad och studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri och du kan söka studiemedel från CSN. Läs mer på www.csn.se. Kurslitteratur och annat studiematerial får du själv betala för.

Ansökan

Du ansöker till våra utbildningar via vuxenutbildningen i Markaryds kommun.

Läs mer om ansökan

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. Läs mer om hur det är att studera hos KUI ››

Kontakta oss

KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI)
Växjö utbildningscenter
0470-606 60
vaxjo@kui.se

Växjö UtbildningsCenter

Videoreportage

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola och fritidsverksamhet. Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet KUI och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Markaryd
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Kompetensutvecklingsinstitutets Facebook

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Fabriksgatan 12
503 38 Borås


Recensioner

Det finns inga recensioner för Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Markaryd

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Markaryd från KompetensUtvecklingsInstitutet KUI, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön