Visa allastudier.se som: Mobil

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Strängnäs

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI
Sammanfattning
Yrkesvux
Distans, Strängnäs
78 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Utbildning KUI

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Strängnäs

Vill du ha ett viktigt, givande och roligt arbete? Då ska du arbeta med barn och unga inom förskola, skola eller annan pedagogisk verksamhet. Efter Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Strängnäs kan du direkt påbörja din yrkesbana som barnskötare eller elevassistent. Du får även en bred grund och en bra utgångspunkt om du vill vidareutbilda dig inom området.

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Strängnäs läser du på heltid. Utbildningen inleds med tre veckor orienteringskurs. Därefter läser du yrkeskurser under 75 veckor. I utbildningen ingår tre APL-perioder (praktik). Lärarledd undervisning, handledning, praktiska övningar och examinationer genomförs på plats i Strängnäs.

Studieformer


Klassrum

Du deltar i lärarledd undervisning i grupp 2 dagar/vecka på plats i Strängnäs. Övriga dagar i veckan studerar du på egen hand till exempel via skolans webbaserade lärplattform och deltar i lärarledd handledning.

Distans med handledning
Du studerar på egen hand i skolans webbaserade lärplattform och erbjuds att delta i lärarledd handledning varje vecka. Obligatoriska praktiska övningar samt examination genomförs på plats i Strängnäs

Inriktningar

En bit in i utbildningen väljer du en inriktning som du vill specialisera dig inom. Du kan välja mellan: 

Barnskötare
Som barnskötare jobbar du med att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse i förskolan. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar i jobbet. Som barnskötare hjälper du barnen praktiskt på många sätt, med exempelvis matning, sagoläsning, toalettbesök, utelek och tröst till ledsna barn. Fler och fler förskolor efterfrågar utbildade förskollärare i första hand, men eftersom antalet barn i förskolan fortsatt kommer att öka och antalet utbildade förskollärare att minska så kommer många barnskötare att behöva anställas.

Elevassistent
Somelevassistenthjälper du elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen i skolan. Det kan handla om att du hjälper elever hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och eller olika typer av funktionsnedsättningar. Dina arbetsuppgifter kan variera mycket beroende på vilken elev du arbetar med.

APL – abetsplatsförlagt lärande

APL, arbetsplatsförlagt lärande (praktik) ingår i varje nivå på en arbetsplats som skolan ordnar. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning där du får komma ut i verkligheten och omsätta sina kunskaper från skolan. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga nätverk, vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Såhär arbetar skolan

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och som anpassar studierna så att de passar din livssituation.

Videoreportage

Så ansöker du

Är du folkbokförd i Strängnäs kommun ansöker du via kommunens webbansökan. 

Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom området? Då kan du eventuellt validera din kompetens. Tillsammans med dig bedömer och kartlägger skolan vilka kurser eller delar av kurser som kan valideras och en valideringsplan skapas. 

Förkunskapskrav:

Godkänt i svenska/svenska som andraspråk grundläggande

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial.

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola och fritidsverksamhet Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet KUI och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Strängnäs
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Kompetensutvecklingsinstitutets Facebook

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Honnörsgatan 1
645 35 Strängnäs

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Strängnäs från KompetensUtvecklingsInstitutet KUI, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Strängnäs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: