Visa allastudier.se som: Mobil

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Växjö

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI
Sammanfattning
Yrkesvux
Växjö
50 veckor
CSN-berättigad
Utbildning KUI

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Växjö

Vill du arbeta med barn och unga inom förskola, skola eller annan pedagogisk verksamhet? Denna yrkesutbildning utvecklar dina kunskaper i pedagogik och dina färdigheter i att utföra arbetsuppgifter i pedagogiska miljöer. Du får även en bred grund och en bra utgångspunkt om du vill vidareutbilda dig inom området.

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Växjö läser du i klassrum eller som lärling på en arbetsplats. Du kan kombinera arbete med studier. I utbildningen ingår även praktik (APL) där du får testa dina kunskaper ute i en verksamhet och lära dig ännu mer om yrket.

Omfattning

  • Grundläggande kurser 900 poäng
  • Fördjupning Barnskötare 400 poäng

Välj studieform

Klassrum
Du deltar i lärarledd undervisning i grupp på skolan 2-3 dagar per veckan. Övriga dagar studerar du på egen hand exempelvis via skolans webbaserade lärplattform. Du har också möjlighet att delta i flexibelt klassrum på plats i skolan.

Lärling
Minst 70 procent av den totala studietiden sker på en arbetsplats. Antalet platser inom lärlingsutbildning är begränsade så du kanske inte får möjlighet att läsa just den studieformen. En orienteringskurs i yrkessvenska kan ingå.

Inriktningar

En bit in i utbildningen väljer du en inriktning som du vill specialisera dig inom. Du kan välja mellan: 

Barnskötare
Som barnskötare jobbar du med att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse i förskolan. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar i jobbet. Som barnskötare hjälper du barnen praktiskt på många sätt, med exempelvis matning, sagoläsning, toalettbesök, utelek och tröst till ledsna barn. Fler och fler förskolor efterfrågar utbildade förskollärare i första hand, men eftersom antalet barn i förskolan fortsatt kommer att öka och antalet utbildade förskollärare att minska så kommer många barnskötare att behöva anställas.

Elevassistent
Som elevassistent hjälper du elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen i skolan. Det kan handla om att du hjälper elever hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och eller olika typer av funktionsnedsättningar. Dina arbetsuppgifter kan variera mycket beroende på vilken elev du arbetar med.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Vid yrkesutbildning i klassrum så har du praktikperioder som genomförs på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. Du är ute i en förskola 2-5 veckor och däremellan studerar du i skolan. Tänk på att praktikplatsen kräver ett utdrag från belastningsregistret som är blankt.

Vid lärlingsutbildning så genomförs minst 70 procent av den totala studietiden på en arbetsplats. Antalet platser inom lärlingsutbildning är begränsade så du kanske inte får möjlighet att läsa just den studieformen.

Såhär arbetar skolan

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och som anpassar studierna så att de passar din livssituation.

Videoreportage

Så ansöker du

Du ansöker till skolans utbildningar via kommunens webbansökan.

Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom området? Då kan du eventuellt validera din kompetens. Tillsammans med dig bedömer och kartlägger skolan vilka kurser eller delar av kurser som kan valideras och en valideringsplan skapas. 

Förkunskaper:

Godkänt betyg i svenska som andraspråk/svenska grund och förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial.

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola och fritidsverksamhet Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet KUI och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Växjö
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Kompetensutvecklingsinstitutets Facebook

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Framtidsvägen 10 B
352 57 Växjö

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Växjö från KompetensUtvecklingsInstitutet KUI, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Växjö

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: