Visa allastudier.se som: Mobil

Fritids- och friskvårdsutbildningen – Falun

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI
Sammanfattning
Komvux
Falun
Klassrum
Startdatum: Se vår hemsida - Falun
Utbildning KUI

Fritids- och friskvårdsutbildningen – Falun

Fritids- och friskvårdsutbildningen – Falun

Fritids- och friskvårdsutbildningen – Falun kan du läsa på distans eller i klassrum vid vårt utbildningscenter centralt i Falun. I utbildningen ingår Praktik/Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Kurslitteratur lånar du under hela din studietid. Vi bedriver utbildningen på uppdrag av Falun kommun.

Antal poäng: 1100 poäng
Utbildningens längd: 48 veckor
Studieformer: Klassrum/flex, Distans
Ansökan: Läs mer om studiestarter och ansökan ››

Falun_Infoblad_Fritid-Friskvård (uppdaterad 2/5-19) ››

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Kurslitteratur lånar du av oss under hela din studietid. Du kan kombinera arbeta med studier. Du möts av legitimerade lärare.

Studieformer

Klassrum/flex

Individuellt anpassade studier (IAS). Du studerar i din egen takt med lärarstöd som passar dig. Du kan antingen välja att läsa i klassrum där du läser i grupp på skolan och en del uppgifter gör du hemma och lämnar in på vår lärplattform. Eller så kan du välja att läsa på flex där du i större utsträckning studerar på egen hand med stöd av lärplattformen och av lärare som du träffar på schemalagda tider.

Distans

Egna studier i webbaserad lärplattform med stöd av lärare i lärplattform. Du behöver komma till skolan för vissa obligatoriska övningar och examination.

Ingår praktik i utbildningen?

I utbildningen ingår Praktik/Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under praktiken följer du en handledares schema. Praktik är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Innehåll

Du får kunskaper om friskvård, människors hälsa, hälsofrämjande arbete och dess effekter. Du får kunskaper om pedagogiskt ledarskap samt kostens och måltidens betydelse för hälsa och välbefinnande. Du får planera, genomföra och dokumentera olika former av aktiviteter, träningsmetoder och träningsprogram. Du får även lära dig utföra HLR (hjärt- och lungräddning).

Du får kunskaper om olika aktiviteter, aktivitetsledarens roll och betydelse för gruppens samspel.  Du får kunskap om projektmetodik, mötesteknik och presentationsteknik. Du får träna din förmåga att kommunicera, samarbeta och samverka för att möta och pedagogiskt leda människor i olika situationer. Du får träna din förmåga att planera, genomföra och anpassa fysiska aktiviteter eller utevistelser.

Gymnasiearbete

Gymnasiearbete ingår för alla som inte har läst det tidigare. För vidare upplysning, kontakta kommunens Vägledningscentrum.

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. Läs mer om hur det är att studera hos KUI ››

Kostnad och studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Du kan söka studiemedel från CSN. Läs mer på www.csn.se Kurslitteratur lånar du under hela din studietid.

Validering

Om du har en påbörjad utbildning från gymnasiet eller om du på annat sätt har erfarenhet inom området, kontakta då Vägledningscentrum i Falun. Läs mer om validering ››

Ansökan

Är du folkbokförd i Falun kommun ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens webbansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

Läs mer om ansökan

Kontakta oss

KompetensUtvecklingsInstitutet
Falun utbildningscenter
023-777 870
falun@kui.se

Videoreportage

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola och fritidsverksamhet. Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet KUI och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Fritids- och friskvårdsutbildningen – Falun
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Kompetensutvecklingsinstitutets Facebook

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Fabriksgatan 12
503 38 Borås


Recensioner

Det finns inga recensioner för Fritids- och friskvårdsutbildningen – Falun

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fritids- och friskvårdsutbildningen – Falun från KompetensUtvecklingsInstitutet KUI, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön