Visa allastudier.se som: Mobil

Personlig tränare och Hälsocoach - Stockholms län (21 kommuner)

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI
Sammanfattning
Yrkesvux
Distans, Stockholms Län
40 veckor
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: augusti 2020 - Distans
Utbildning KUI

Personlig tränare och Hälsocoach - Stockholms län (21 kommuner)

Vill du göra skillnad i människors vardag och hälsa? Vill du arbeta med friskvård, träning och ledarskap? Då är denna utbildning för dig. Nu med möjlighet till licensiering för PT-licens enligt EuropeActive.

Utbildningen Personlig tränare och Hälsocoach ger dig kunskaper om människors hälsa, hälsofrämjande arbete, anatomi, fysiologi, massagetekniker, träningsmetoder samt om att bemöta och leda människor med ett coachande förhållningssätt. I utbildningen får du kunskaper både på bredden och på djupet kring hur kost, fysisk aktivitet och återhämtning påverkar vår prestationsförmåga samt allmänna hälsa på sikt.

Skolan har två studiestarter per år (januari, augusti). Denna utbildning läser du via KUI på Fridhemsplan i Stockholm.

Studieformer

Distans
Du studerar självständigt via skolans webbaserade lärplattform. All kommunikationen med din lärare sker via lärplattformen. För obligatoriska praktiska moment och examinationer behöver du vara på plats i skolan. Du har möjlighet att delta i studieverkstad.

Klassrum
Du deltar i lärarledd och schemalagd undervisning 2-3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand med kursernas material via skolans webbaserade lärplattform. Du har möjlighet att delta i studieverkstad för att få ytterligare handledning i dina studier.

APL – praktik ingår i utbildningen

APL, arbetsplatsförlagt lärande (praktik) ingår i utbildningen. Du praktiserar det du läst och får förståelse för hur hälsoarbete kan bedrivas i olika former. Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du får arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till arbete.

Urval av moment som ingår i utbildningen

  • Fysiologi
  • Anatomi
  • Träningslära
  • Förebyggande av skador i samband med fysisk aktivitet
  • Träningsmetoder
  • Kost och näringslära
  • Testmetoder
  • Ledarskap

Möjliga yrkesutgångar efter avslutade studier

Personlig tränare, ofta förkortat till ”PT”
Du guidar och stöttar personer när det gäller träning och rörelse. Du tar fram förslag på träningsschema utifrån en individuell analys av personen. Du instruerar och coachar i olika konditions-, rörlighets och styrkeövningar.

Hälsocoach
Du hjälper personer att göra hållbara och långsiktiga livsstilsförändringar. Du använder dig bl.a. av kost, fysisk aktivitet samt stressreducerande metoder för att främja hälsan hos individer och grupper.

Friskvårdskonsulent
Du stimulerar människor till att välja en livsstil som ökar välbefinnandet och möjligheten till att vara frisk. Du arbetar med att utveckla hälsan genom friskvårdsaktiviteter eller att planera mer strategiska insatser på t.ex. arbetsplatser.

Aktivitetsledare / aktivitetsinspiratör
Du planerar, genomför och utvärderar hälsofrämjande aktiviteter. Du kan vara anställd på olika boenden för t.ex. äldre eller funktionsnedsatta och sätter guldkant på tillvaron genom att leda och inspirera till rörelse och fysisk aktivitet.

Videoreportage

Så ansöker du

Du ansöker via vuxenutbildningen i den kommun där du är folkbokförd.

Examen & Intyg

Elever som vid slutet av utbildningen uppfyller målen samt genomgår praktiskt och teoretiskt certifieringsprov med godkänt resultat kommer att erbjudas möjlighet att till självkostnadspris (i dagsläget ca 3000kr) certifiera sig till personlig tränare enligt EuropeActive (tidigare EHFA) standards. Licensen är internationellt giltig och certifierade elever får möjlighet att ingå i EREPS; den europeiska unionens register över yrkesverksamma inom
tränings- och friskvårdsverksamheter.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial.

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola och fritidsverksamhet. Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet KUI och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Personlig tränare och Hälsocoach - Stockholms län (21 kommuner)
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Kompetensutvecklingsinstitutets Facebook

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Personlig tränare och Hälsocoach - Stockholms län (21 kommuner) från KompetensUtvecklingsInstitutet KUI, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Personlig tränare och Hälsocoach - Stockholms län (21 kommuner)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: