Undersköterska yrkesutbildning – Gnesta
KompetensUtvecklingsInstitutet KUI
Undersköterska yrkesutbildning – Gnesta
Undersköterska yrkesutbildning – Gnesta
Undersköterska yrkesutbildning – Gnesta läser du via vårt utbildningscenter i Katrineholm. I utbildningen ingår praktik (APL) där du får testa dina kunskaper ute i en verksamhet och lära dig ännu mer om yrket. Gymnasiearbete om 100 poäng ingår i din utbildning och har en tydlig koppling till yrkesområdet.
Kurspoäng: 1500 poäng
Längd: 75 veckor fördelat på tre perioder
Studieform: Distans med handledning
Ansökan: Mer om ansökan ››
Distans med handledning
Du studerar på egen hand i vår webbaserade lärplattform. Handledning av lärare, obligatoriska praktiska övningar samt examination genomförs på plats på vårt utbildningscenter i Katrineholm.
Yrken du kan arbeta med efter avslutad utbildning
Hälso- och sjukvård
Att arbeta som undersköterska inom hälso- och sjukvården innebär att du arbetar på sjukhusens vårdavdelningar eller på en vårdcentral. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken avdelning du arbetar på. Du kan även arbeta som personlig assistent för brukare i behov av medicinsk omvårdnad.
Arbetsmarknad: Arbetsförmedlingen bedömer att undersköterskor på vårdavdelning och mottagning har mycket goda möjligheter till arbete det närmaste året. Det finns dock vissa regionala skillnader. Sammantaget bedöms möjligheterna till arbete som mycket goda på ett års sikt och goda på fem års sikt för undersköterskor på vårdavdelning och mottagning.
Äldreomsorg och hemtjänst
Att arbeta som undersköterska inom äldreomsorgen innebär att du arbetar inom hemtjänsten eller på särskilda boenden för äldre där du hjälper individer att klara vardagen. Det kan handla om att bara finnas där och stödja den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt.
Arbetsmarknad: Arbetsförmedlingen bedömer att undersköterskor inom hemtjänst och äldreboende har mycket goda möjligheter till arbete det närmaste året. Bristen har varit stor under en längre tid. Sammantaget bedöms möjligheterna till arbete som mycket goda både på ett och fem års sikt för undersköterskor inom hemtjänst och äldreboenden.
Funktionsnedsättning
Att arbeta som personlig assistent eller stödassistent innebär att du arbetar med att ge stöd i vardagen åt människor med olika funktionsvariationer. Du kan arbeta med vuxna eller barn och ungdomar. Arbetsgivare kan vara kommuner, företag, kooperativ, stiftelser eller brukaren själv. Andra yrkestitlar kan vara boendestödjare, boendeassistent, habiliteringsassistent, arbetshandledare, omsorgsassistent eller boendeassistent.
Arbetsmarknad: Arbetsförmedlingen bedömer att personliga assistenter har goda möjligheter till arbete under det närmaste året. Det finns dock vissa regionala skillnader. Sammantaget bedöms möjligheterna till arbete som goda på både ett och fem års sikt för personliga assistenter. Arbetsförmedlingen bedömer även att vårdare och boendestödjare har goda möjligheter till arbete under det närmaste året. Det finns dock vissa regionala skillnader. Sammantaget bedöms möjligheterna till arbete som goda på ett års sikt och på fem års sikt väntas en arbetsmarknad i balans för vårdare och boendestödjare.
Psykiatri
Att arbeta som skötare inom psykiatrisk vård innebär att du arbetar på en psykiatrisk vårdavdelning, öppenvårdsavdelning på ett sjukhus eller inom integrerad psykiatrisk vård, inom barn, vuxen- eller äldrepsykiatri. Om du ger stöd och service i hemmiljön kallas du för boendestödjare. I arbetet stöttar och uppmuntrar och hjälper man personen att få ett värdigt och självständigt liv.
Arbetsmarknad: Arbetsförmedlingen bedömer att skötare har goda möjligheter till arbete det närmaste året. Det finns dock vissa regionala skillnader. På fem års sikt bedöms möjligheterna till arbete fortsatt bli goda.
APL – arbetsplatsförlagt lärande
Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.
Kostnad och studiestöd
Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial. Du kan söka studiemedel från CSN. Läs mer på www.csn.se
Validering
Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra områden? Då kan du eventuellt validera din kompetens. Tillsammans med dig bedömer och kartlägger vi vilka kurser eller delar av kurser som kan valideras och vi arbetar fram en valideringsplan. Läs mer om validering ››
Ansökan
Är du folkbokförd i Gnesta kommun ansöker du till våra utbildningar genom att skicka in kommunens ansökningsblankett. Din ansökan skall vara inlämnad senast en vecka före det antagningsdatum som du vill börja dina studier.
Läs mer om ansökanVill du veta mer? Kontakta oss!
KompetensUtvecklingsInstitutetKatrineholm utbildningscenter 016-15 54 30 katrineholm@kui.se
Videoreportage
KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola och fritidsverksamhet. Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett...
Gör en intresseanmälan
Kompetensutvecklingsinstitutets Facebook
Hitta till utbildaren
KompetensUtvecklingsInstitutet KUI
Det finns inga recensioner för Undersköterska yrkesutbildning – Gnesta
För att få mer information om utbildningen Undersköterska yrkesutbildning – Gnesta från KompetensUtvecklingsInstitutet KUI, fyll i dina uppgifter:
Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?
Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.