Visa allastudier.se som: Mobil

Undersköterska yrkesutbildning Kil

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI
Sammanfattning
Yrkesvux
Distans, Kil
75 veckor
Kommande starter

Plats & start


Kil
Löpande

Distans
Löpande
Utbildning KUI

Undersköterska yrkesutbildning Kil

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Kil är en gymnasial distansutbildning för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom förskola, skola och fritidsverksamhet. Efter avslutad utbildning har du kompetens att arbeta som barnskötare eller elevassistent inom pedagogisk verksamhet.

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning Kil läser du på distans. Vissa obligatoriska praktiska moment samt kursexaminationer genomförs på plats i Kil. I utbildningen ingår praktik (APL) där du får testa dina kunskaper ute i en verksamhet och lära dig ännu mer om yrket.

Studieform

Distans
Distansstudier innebär att du arbetar mestadels självständigt i skolans webbaserade lärplattform, där du kommunicerar med dina lärare, lämnar in uppgifter och hittar material som hör till kurserna. Vissa obligatoriska praktiska moment samt kursexaminationer genomförs på plats i Kil. I vissa kurser ingår även arbetsplatsförlagt lärande (APL) vilket genomförs på en arbetsplats.

Inriktningar

En bit in i utbildningen väljer du en inriktning som du vill specialisera dig inom. Du kan välja mellan: 

Barnskötare
Som barnskötare jobbar du med att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse i förskolan. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar i jobbet. Som barnskötare hjälper du barnen praktiskt på många sätt, med exempelvis matning, sagoläsning, toalettbesök, utelek och tröst till ledsna barn. Fler och fler förskolor efterfrågar utbildade förskollärare i första hand, men eftersom antalet barn i förskolan fortsatt kommer att öka och antalet utbildade förskollärare att minska så kommer många barnskötare att behöva anställas.

Elevassistent
Som elevassistent hjälper du elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen i skolan. Det kan handla om att du hjälper elever hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och eller olika typer av funktionsnedsättningar. Dina arbetsuppgifter kan variera mycket beroende på vilken elev du arbetar med.

Arbetsplatsförlagt lärande – APL

APL, arbetsplatsförlagt lärande (praktik) är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du genomför din APL på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga nätverk, vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Såhär arbetar skolan

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och som anpassar studierna så att de passar din livssituation

Videoreportage

Så ansöker du

Är du folkbokförd i Kils kommun ansöker du till utbildningen genom att kontakta kommunen. Skolan har kontinuerlig antagning.

Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom området? Då kan du eventuellt validera din kompetens. Tillsammans med dig bedömer och kartlägger skolan vilka kurser eller delar av kurser som kan valideras och en valideringsplan skapas. 

Examen & Intyg

Alla kurser ger ett nationellt gångbart betyg. Du erbjuds också att genomföra ett gymnasiearbete, vilket krävs för en gymnasieexamen.

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola och fritidsverksamhet. Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet KUI och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Undersköterska yrkesutbildning Kil
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Kompetensutvecklingsinstitutets Facebook

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Östra Torggatan 2D
665 30 Kil

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Undersköterska yrkesutbildning Kil från KompetensUtvecklingsInstitutet KUI, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Undersköterska yrkesutbildning Kil

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: