Visa allastudier.se som: Mobil

Väktarutbildning – Eskilstuna

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI
Sammanfattning
Komvux
Eskilstuna
Klassrum
Startdatum: Se vår hemsida - Eskilstuna
Utbildning KUI

Väktarutbildning – Eskilstuna

Väktarutbildning – Eskilstuna

Väktarutbildning – Eskilstuna består av heltidsstudier under tre terminer och omfattar totalt 1550 poäng. Du behöver studera 40 timmar i veckan för att klara studierna. Schema får du av lärarna om du blir antagen.

Kurspoäng: 1550 poäng
Längd: 80 veckor
Studieform: Klassrumsundervisning
Studietakt: Heltid

Kommande studiestarter och ansökan ››

Ladda ned infoblad (pdf) ››

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i grundläggande svenska/svenska som andraspråk, och grundläggande matematik. Du som är inskriven på Arbetsförmedlingen och vill söka denna utbildning bör hämta ett arbetslöshetsintyg från dem och bifoga i din webbansökan. Du som riskerar att bli arbetslös eller har tillfällig anställning bör bifoga anställningsbevis i din webbansökan.

Studieform

Lärarledd undervisning i grupp i vår utbildningslokal på Gamla Tullgatan 1 centralt i Eskilstuna. Vi erbjuder även flexibelt klassrum där du kan få extra stöd av lärare.

Innehåll

Utbildningen ger dig kunskap om människans beteenden och kommunikation samt kunskap om säkerhet, bevakningsregler och rutiner i branschen.

APL – abetsplatsförlagt lärande

I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). När du gör APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar/nätter. APL innefattar minst 160 timmar. För att få göra praktiken måste du bland annat vara straffri, drogfri och inte ha några betalningsanmärkningar.

I kursen Bevakning och säkerhet ingår:
Väktarutbildning 1 (VU1), 9 heldagar, genomförs av BYA:s instruktörer
Väktarutbildning 2 (VU2), 5  heldagar, genomförs av BYA:s instruktörer

Jobbmöjligheter

Väktare är ett framtidsyrke i en expansiv bransch. Efter utbildningen kommer du att vara godkänd att arbeta som väktare i hela landet och kan ta anställning på ett bevakningsföretag. Som utbildad väktare är arbetsuppgifterna många. Du kan jobba med övervakning, rondering, förebyggande uppgifter m.m. på landets bevakningsbolag. Eftersom utbildningen är framtagen i samråd med branschen så kommer du att vara mycket attraktiv hos bevakningsbolagen.

Validering

Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra områden? Då kan du eventuellt validera din kompetens. Tillsammans med dig bedömer och kartlägger vi vilka kurser eller delar av kurser som kan valideras och vi arbetar fram en valideringsplan. Läs mer om validering ››

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. Läs mer om hur det är att studera hos KUI ››

Kostnad och studiestöd

Vuxenutbildningen är kostnadsfri men du betalar själv för litteratur, skyddskläder och utdrag ut belastnings-registret vilket innebär en kostnad på cirka 4000 kr. Utöver det tillkommer kostnad för resor till och från praktikplatsen.

Utbildningen är studiemedelsberättigad via CSN. Läs mer på www.csn.se

Ansökan

Du ansöker via kommunens webbansökan senast sista ansökningsdag.

Läs mer om ansökan

Vill du veta mer? Kontakta oss!

KompetensUtvecklingsInstitutet bedriver utbildningen på uppdrag av Eskilstuna kommun. Lärarledd undervisning och studieverkstad genomförs på Gamla Tullgatan 1 centralt i Eskilstuna.

KompetensUtvecklingsInstitutet
Eskilstuna UtbildningsCenter
Gamla Tullgatan 1
632 20 Eskilstuna
Telefon: 016-15 54 30
E-post: eskilstuna@kui.se

Läs mer om Eskilstuna UtbildningsCenter

Videoreportage

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola och fritidsverksamhet. Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet KUI och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Väktarutbildning – Eskilstuna
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Kompetensutvecklingsinstitutets Facebook

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Fabriksgatan 12
503 38 Borås


Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Väktarutbildning – Eskilstuna från KompetensUtvecklingsInstitutet KUI, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Väktarutbildning – Eskilstuna

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: