Visa allastudier.se som: Mobil

Vårdbiträde med grundläggande svenska som andraspråk, Falun

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI
Sammanfattning
Yrkesvux
Falun
54 veckor
CSN-berättigad
Startdatum: Höst 2020 - Falun
Utbildning KUI

Vårdbiträde med grundläggande svenska som andraspråk, Falun

En grundutbildning för dig som tycker om att arbeta med att hjälpa människor. Utbildningen gör dig förberedd att arbeta inom äldreomsorg (geriatrik). Yrkesutbildningen sker hos KUI i Falun och kurser grundläggande svenska som andraspråk sker via Komvux på Falu kommun. Efter avslutad utbildning har du möjlighet att komplettera med fler kurser för att kunna få anställning som undersköterska.

Upplägg


Svenska som andraspråk grundläggande
Kursen består av fyra delkurser. Du gör ett test för att avgöra vilka delkurser du behöver läsa. Du får en individuell studieplan. Kursen läser du via Komvux på kommunen.

Studieform Klassrum dagtid
Du deltar i lärarledda, schemalagda lektioner i skolan cirka 2–3 dagar i veckan. Övriga dagar studerar du via vår webbaserade lärplattform eller på studieverkstad där du kan få handledning och stöd av lärare och specialpedagog.

APL – arbetsplatsförlagt lärande
Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna. Lärandet kommer att genomföras på en arbetsplats i kommunen.

Såhär arbetar skolan 

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation.

Videoreportage

Så ansöker du

Är du folkbokförd i Falun kommun ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens webbansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

En hälsodeklaration lämnas vid kursstart.

Förkunskaper:

Godkänt betyg i SFI D

Kostnader

Utbildningen Vårdbiträde med grundläggande svenska som andraspråk är CSN-berättigad och kostnadsfri. Kurslitteratur lånar du under hela din studietid.

Om du har en påbörjad utbildning från gymnasiet eller om du på annat sätt har erfarenhet inom området, kontakta då Vägledningscentrum i Falun.

Fortsatta studier

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att komplettera med fler kurser för att kunna få anställning som undersköterska.

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola och fritidsverksamhet Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet KUI och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Vårdbiträde med grundläggande svenska som andraspråk, Falun
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Kompetensutvecklingsinstitutets Facebook

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gruvgatan 2
791 60 Falun

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Vårdbiträde med grundläggande svenska som andraspråk, Falun från KompetensUtvecklingsInstitutet KUI, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: