Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Kristianstad
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: augusti 2020 - Kristianstad
Sista ansökan: 2020-05-17

Videoreportage

Bryggeritekniker

Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av att arbeta i ett mindre bryggeri. Som bryggeritekniker i ett mindre bryggeri arbetar du med allt från de kemiska och biologiska processerna som sker under tillverkningen till att buteljera och planera inför försäljning till kund.

En annan viktig del är att vara väl förtrogen med gällande lagstiftning med inriktning på till exempel gällande alkohol- och livsmedelslagstiftning. Kunskaper kring de råvaror som används och på vilket sätt de påverkar smak, doft med mera på drycken är andra viktiga delar att kunna i den framtida yrkesrollen.
Viktiga personliga egenskaper i denna yrkesroll är ett stort personligt engagemang i kombination med nyfikenhet, stor noggrannhet samt en god förmåga till analytiskt och logiskt tänkande.

Upplägg

Kurser som ingår i utbildningen är bryggeriteknologi, produktionsteknik, kvalitetskunskap, marknadskommunikation, examensarbete och Lärande i arbete (LIA). På LIA:n ges möjlighet att arbeta praktiskt och realisera de teoretiska kunskaperna under handledning ute på en arbetsplats. Här ges också möjlighet att skapa nätverk och kontakter inför kommande anställningar inom branschen.
Den teoretiska delen av utbildningen kommer att ske genom föreläsningar, seminarium med mera i nära samarbete med olika lokala aktörer i Kristianstad med omnejd.

Förkunskaper

Ansökan görs på utbildningens hemsida.

Behörighet: Grundläggande behörighet för yrkeshögskola

Yrkeshögskolan i Kristianstad

Yrkeshögskolan i Kristianstad

Välkommen till yrkeshögskolan i Kristianstad! Här bedrivs eftergymnasiala utbildningar.  Skräddarsydda utbildningar i nära samarbete med arbetslivet Teori varvas med praktik - många utbildningar innehåller LIA (Lärande i arbete) på en arbetsplats Avgiftsfria utbildningar som berättigar till studiemedel från CSN Yrkeshögskolans...


Läs mer om Yrkeshögskolan i Kristianstad och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Bryggeritekniker
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Bryggeritekniker, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön