Visa allastudier.se som: Mobil

Psykiatrispecialiserad undersköterska / Skötare / Boendestödjare

Kronobergs läns landsting, YH Region Kronoberg
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
200 yh-poäng
Heltid

Psykiatrispecialiserad undersköterska / Skötare / Boendestödjare

Studera till psykiatrispecialiserad undersköterska

Är du redo för en ny karriär? Eller vill du utvecklas i din nuvarande yrkesroll? Utbildningen till psykiatrispecialiserad undersköterska, skötare, boendestödjare kommer att ge dig fördjupade kunskaper inom psykiatriområdet.

Du får spetskompetens när det gäller arbete med olika psykiska sjukdomar. Du kommer att kunna utvecklas för att bli specialist inom vuxenpsykiatrisk vård, rättspsykiatrisk vård samt för arbete inom olika kommunala verksamheter som ger stöd både i hemmet och på boende.

Under din utbildning kommer du att praktisera i både regional och kommunal verksamhet, och på det sättet få en unik förståelse för hur detta samarbete fungerar. Vidare kommer du under utbildningens gång att få djupa kunskaper inom pedagogik, samtalsteknik, psykiatriska sjukdomstillstånd, funktionsnedsättning och neuropsykiatri.

Studierna bedrivs på distans och heltid med Växjö som utbildningsort. LIA/praktikplats ordnas av skolan inom Region Kronoberg.

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som specialistutbildad undersköterska inom psykiatri, eller boendestödjare inom kommunal verksamhet med ökade ansvarsområden.

Förkunskaper

  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier (för mer information se länk till Myndigheten för yrkeshögskolan längre ner)
  • Särskilda förkunskaper Vård- och omsorgsprogrammet med lägst betyget E/3/G
  • Yrkeserfarenhet som undersköterska, minst 1 år, heltid eller deltid

Behöriga sökande kommer före antagning att bli kallade till ett särskilt prov som kommer att äga rum i mitten av maj. I samband med provet ges information om utbildningen och tillfälle att ställa frågor. Provet består av två skriftliga test i språkliga färdigheter samt ämneskunskaper som en undersköterska bör ha. Utöver det tillämpar vi ett gruppintervju. Provet är en del av urvalsprocessen och ger poäng som höjer dina chanser att bli antagen.

Hitta till utbildaren

Kronobergs läns landsting, YH Region KronobergRecensioner

Det finns inga recensioner för Psykiatrispecialiserad undersköterska / Skötare / Boendestödjare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön