Visa allastudier.se som: Mobil

Högskoleingenjörsutbildning i elektronik och datorteknik

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Stockholm
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm

Högskoleingenjörsutbildning i elektronik och datorteknik

Högskoleingenjörsprogrammet i Elektronik och datorteknik på KTH ger kunskap om allt som har med elektroniksystem att göra. Du får eftertraktad kompetens inom elektronik och programmering som öppnar dörrar till ett spännande arbetsliv. Redan under studietiden får du samarbeta med världsledande företag som medverkar i programmets utformning.Utbildningen ger dig kunskap om både hårdvara och mjukvara. Du lär dig om utvecklingen av produkter som kan programmeras – som exempelvis inbyggda datorer, appar och uppkopplade produkter (Internet of Things). Du läser även flera projektkurser där du utvecklar förmågan att jobba i team och lär dig hur projekt bedrivs i företag.Efter examen jobbar du ofta tillsammans med andra med att utveckla, konstruera och testa produkter och system. Kanske är du också med och skapar framtidens produkter för ett energisnålt och hållbart samhälle. Det finns många karriärmöjligheter eftersom elektronik ingår i produkter inom flera branscher. Du kan exempelvis jobba med fordonsutveckling, konsumentprodukter, kommunikation och energiförsörjning. Du kan börja jobba direkt efter examen eller välja att fortsätta studera på en magister- eller masterutbildning i Sverige eller utomlands.

Förkunskaper

Särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 2 och Kemi 1 alternativt Matematik D, Fysik B och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

Recensioner

Det finns inga recensioner för Högskoleingenjörsutbildning i elektronik och datorteknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: