Visa allastudier.se som: Mobil

Högskoleingenjörsutbildning i medicinsk teknik

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Huddinge
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Huddinge

Högskoleingenjörsutbildning i medicinsk teknik

Högskoleingenjörsprogrammet Medicinsk teknik kombinerar medicinska och medicintekniska kurser med teknikkurser, vilket skapar många karriärmöjligheter. Efter avslutad utbildning kan du jobba på en medicinteknisk avdelning på ett sjukhus med utbildning, inköp, utveckling och underhåll, eller på ett företag som producerar och utvecklar apparatur till vården.Ämnet medicinsk teknik har sin grund i att sjukvården är beroende av kunskap och idéer om hur teknik för hälsa och medicin kan utvecklas och förbättras. Programmet ger praktiska och teoretiska kunskaper i teknik i kombination med anatomi, fysiologi och medicinteknik. Det tredje året avslutas med ett examensarbete som kan göras på ett företag, ett sjukhus eller inom en forskningsgrupp på ett universitet.Studierna förbereder dig på att bli en ingenjör som kan vara länken mellan industrin, läkare och vårdpersonal. Du kan jobba på sjukhus eller på företag som tillverkar medicinteknisk apparatur. Som högskoleingenjör i medicinsk teknik har du goda karriärmöjligheter och blir en viktig resurs för en mer effektiv hälso- och sjukvård. Du kan börja jobba direkt efter examen, men du har också flera möjligheter till fortsatta studier på magister- eller masterutbildning i Sverige eller utomlands.

Förkunskaper

Särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 2 och Kemi 1 alternativt Matematik D, Fysik B och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

Recensioner

Det finns inga recensioner för Högskoleingenjörsutbildning i medicinsk teknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön