Visa allastudier.se som: Mobil

Filmproduktion heltid

Kulturama Yrkesutbildning
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
92 400 SEK inkl. moms
Startdatum: Löpande - Stockholm

Filmproduktion heltid

Utbildningen Filmproduktion på Kulturama Filmskola är den naturliga fortsättningen på Film. På Filmproduktion utvecklar du dina kunskaper och fördjupar dina erfarenheter av praktisk produktion. Här har du också ytterligare möjlighet att utifrån ditt intresse kunna profilera dig mot manus/regi, foto/ljus, klippning/efterarbete eller inspelning/produktion.

Utbildningens innehåll

Filmproduktion ger dig en särskild fördjupning i regi och manusarbete bland annat tack vare flera workshops i regi, med inhyrda professionella skådespelare. Det tekniska hantverket förfinas med workshops i filmfoto, ljussättning, ljud, redigering, bildberättande m.m.

Filmproduktion ger eleven ett utrymme att nischa sig, vardera elev tildelas goda möjligheter att välja kurser och lärare inom de områden som känns mest passande för eleven.

Eleverna på Filmproduktion producerar mer film och vi lägger ett större fokus på resultatet - de färdiga filmerna. I och med att varje elev mer konsekvent fördjupar sin yrkesroll i teamet, har grupperna möjlighet att arbeta mer effektivt med sina produktioner. Ni får nu också längre tid till för- och efterarbete. Ni arbetar i team (4–5 personer) men utbildningen innehåller även individuella filmuppgifter vilket ger dig en unik chans att utveckla din särart.

Utöver alla övningar och workshops produceras också tre kortfilmer. Av dessa är en individuell och de övriga två gör du i team. Till vårterminens stora projekt, Slutfilmen, får varje grupp 22 500 kr i filmbudget.

Tanken är att du ska kunna ha en showreel att visa upp efter utbildningen.

Många av Filmproduktions slutproduktioner har erhållit festivalpriser och visats på TV och målet med utbildningen är att du ska få en gedigen kompetens för arbetslivet. Vi samarbetar också med ett flertal produktionsbolag för att kunna förmedla praktikmöjligheter i olika projekt parallellt med utbildningen.

Förkunskaper

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Kulturama Yrkesutbildning

Kulturama Yrkesutbildning

Din dröm, vår verklighet. På Kulturama har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama är Sveriges största center för estetiska utbildningar där elever varje år examineras ut i arbetsliv och in på...


Läs mer om Kulturama Yrkesutbildning och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Filmproduktion heltid
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Filmproduktion heltid, fyll i följande uppgifter: