Visa allastudier.se som: Mobil

Högre Fotografisk Utbildning - Fotokonst heltid

Kulturama Yrkesutbildning
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
62 000 SEK inkl. moms
Startdatum: Löpande - Stockholm

Högre Fotografisk Utbildning - Fotokonst heltid

Fotokonst, reklamfotografi, mode och dokumentärfotografi kräver ett kreativt tänkande och goda tekniska kunskaper. Det är kärnan av det du lär dig på Högre Fotografisk Utbildning. Det kompletteras av ett antal olika valbara kurser som gör att du kan skräddarsy utbildningen efter dina behov och intressen. Vår, i Sverige, unika utbildning ger dig möjlighet att fritt experimentera med olika tekniker och uttryck.

Utbildningens innehåll

Vi vänder oss till dig som siktar på en konstnärlig fördjupning inom fotografi och vill få nya redskap för att skapa unika bilder. Kulturama Fotoskola har både de rätta kunskaperna och tekniska resurserna för att ge dig detta.

Ett viktigt projekt är att skapa en fotobok där vi samarbetar med Konstig Bokhandel. Skolan arrangerar under läsåret två större utställningar och en av dessa försöker vi genomföra som ett internationellt projekt. Vi har bland annat ställt ut i Berlin, Warszawa, Kiev och Minsk.

Utbildningsåret innehåller även undervisning i kamerateknik, ljussättning, analogt svartvitt labb, scanning, Photoshop, InDesign, rörlig bild, fotohistoria och fotografisk gestaltning. Studier i samtidsfotografi, kritik och bildanalys lär dig känna såväl historiska som nyskapande fotografiska praktiker. Du övar dig i att analysera bilder i tal och skrift. Vi besöker utställningar, har seminarier och diskussionsövningar. Personlig handledning är en viktig del av utbildningen och sker kontinuerligt, både med fasta lärare och inbjudna gästlärare/föreläsare. Personer som medverkat är bland annat Martina Hoogland Ivanov, Johan Willner, Pieter ten Hoopen, Julia Peirone, Paul Hansen, Tuija Lindström, Mara Lee, JH Engström, Lovisa Ringborg, Hanna Modigh och Nina Korhonen.

Utbildningen lägger stor vikt både i det tekniska utförandet och konstnärliga uttrycket. Läsåret avslutas med ett projektarbete som leder fram till en större gemensam utställning på ett galleri, nu senast i Mindepartementet på Skeppsholmen.

Högre Fotografisk Utbildning utbildar framtidens bildskapare och konstnärer. Du får exklusiv undervisning i små grupper, valbara kurser och en obligatorisk del.

Du förväntas arbeta mycket utanför lektionstid och har tillgång till skolans datasalar, fotolabb, ateljéer och övriga lokaler även efter stängning.

Vi har en generös utlåning av utrustning utanför skolan och du har möjlighet att låna hem bl a stativ, ljusmätare, studioblixtar, Hasselbladskamera och storformatskamera samt diverse andra fototillbehör.

Eleverna förväntas ha en egen digital och analog systemkamera.

Förkunskaper

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Kulturama Yrkesutbildning

Kulturama Yrkesutbildning

Din dröm, vår verklighet. På Kulturama har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama är Sveriges största center för estetiska utbildningar där elever varje år examineras ut i arbetsliv och in på...


Läs mer om Kulturama Yrkesutbildning och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Högre Fotografisk Utbildning - Fotokonst heltid
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Högre Fotografisk Utbildning - Fotokonst heltid, fyll i följande uppgifter: