Visa allastudier.se som: Mobil

Klassisk sång heltid

Kulturama Yrkesutbildning
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Svenska

Klassisk sång heltid

Kulturamas utbildning Klassisk sång på heltid riktar sig till dig med en bra vokalteknisk grund som nu vill gå vidare för att i framtiden kanske bli yrkesverksam som sångare eller pedagog.

Utbildningens innehåll

På utbildningen Klassisk sång får du de viktigaste verktygen för en framtid som sångare; sångteknik, instudering med pianist, interpretation (tolkning av text och musik), mycket scenisk träning inkl. skådespelarträning, ensemblesång, samt romans- och sakral interpretation.

Vi lägger också stor vikt vid din möjlighet att utvecklas som person och artist. Detta sker dels i mötet med våra lärare men också med dina klasskamrater.

Under läsåret arrangeras ett flertal romans- och operakonserter, kyrkokonserter samt andra uppspel. På våren gör klassen ett eget operaprojekt.

Linjen är en del av Kulturamas Stockholm Operastudio och eleverna medverkar som kör i deras operauppsättningar. Detta ger dig en god erfarenhet av scenframträdande och att få arbeta tillsammans med en regissör i en operaproduktion

Efter avslutat läsår har du kunskaper för att söka vidare till Stockholm Operastudios Operalinje eller till Musikhögskolans sångutbildningar med klassisk inriktning.

Alla våra lärare är eller har varit yrkesverksamma inom den klassiska musiken och deras professionalism garanterar en högt kvalificerad undervisning och personlig coaching.

En del av undervisningen är nivågrupperad och bedrivs gemensamt med de båda utbildningarna.

Förkunskaper

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Förkunskaper
Mycket god sångvana. Du bör ha tagit sånglektioner. Goda kunskaper i teori- och gehörslära.

Kulturama Yrkesutbildning

Din dröm, vår verklighet. På Kulturama har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama är Sveriges största center för estetiska utbildningar där elever varje år examineras ut i arbetsliv och in på...


Läs mer om Kulturama Yrkesutbildning och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Kulturama Yrkesutbildning

Recensioner

Det finns inga recensioner för Klassisk sång heltid

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön