Visa allastudier.se som: Mobil

Musikproducent - heltid

Kulturama Yrkesutbildning
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
80 veckor
Heltid
CSN-berättigad
46 900 SEK inkl. moms
Klassrum
Startdatum: 2020-08-24 - Stockholm

Musikproducent - heltid

Musikproducentutbildning på heltid

En musikproducentutbildning som ger dig grundliga och goda kunskaper för egen musikproduktion eller komposition.

Utbildningens innehåll

Utbildningen ingår i den 2-åriga utbildningen Artist, musiker och musikproducent.

På Musikproduktion sätter vi dina öron på hårdträning. Våra handledare hjälper dig att hitta och utveckla din personliga stil och arbetssätt. Vi har också undervisning i form av Masterclass, en gruppövning där du får direkt feedback på dina produktioner från aktiva proffsmusiker. I övningen får du också ta del av dina klasskamraters arbeten och lära av deras idéer.

Musik och teknik hör ihop

Utöver det musikaliska får du breda tekniska kunskaper, bland annat i hur man arbetar professionellt med programmen Logic och ProTools. Ämnet Inspelningsteknik omfattar inspelning av sång och instrument med hjälp av olika tekniker och i olika situationer. Ljudteknik ger dig kunskaper om ljud och akustik, och i kursen PA-teknik får du lära dig mer om liveljud och ljusteknik på scen. En stor fördel är att du får möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på alla de hundratals produktioner som görs under ett läsår på Kulturama!

Kreativ förmåga

För att bli en kreativ songwriter behöver du träna din förmåga att formulera dig och skriva bra låttexter. Det är ett moment som ingår redan under det första året i kursplanen. Du deltar även i cowritingprojekt där du tillsammans med övriga deltagare undersöker vilka möjligheter och begränsningar det finns när du skapar musik tillsammans med andra.

Skolarbetet är uppbyggt kring övningar och produktionsarbete där du jobbar med olika, varierande uppdrag vilket ger dig en bred kunskap. Du förbereder dig för att kunna arbeta i musikbranschen genom att lära dig musikprogram på dator, inspelnings- och ljudteknik.

Fördjupning år 2

Under år 2 arbetar vi på samma sätt som ett produktionsbolag, med alla de arbetsuppgifter som ingår i ett riktigt bolag. Du som redan har avancerade förkunskaper och vill gå vidare till en yrkesutbildning som ger djupgående kunskaper om musik- och ljudproducentens roll kan söka direkt till Musikproducent år 2.

Under utbildningen lär du dig hantverket, men får också affärsmässiga kunskaper som är värdefulla. På så sätt lär du dig hela processen - från idé till färdig produkt. Du får en helhetsutbildning som omfattar hantverket, branschkännedom och mentorskapsprogram. Men också praktik i arbetslivet där du får stora möjligheter att knyta branschkontakter. Närmare 100% av de som studerat på Musikproducent år 2 går direkt till arbete i musikbranschen.

Förkunskaper

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Ett eget musikskapande med en musikalisk bakgrund i valfri genre, samt grundläggande kunskaper om arbete i inspelningsstudio. Grundläggande datorvana.

Kulturama Yrkesutbildning

Kulturama Yrkesutbildning

Din dröm, vår verklighet. På Kulturama har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama är Sveriges största center för estetiska utbildningar där elever varje år examineras ut i arbetsliv och in på...


Läs mer om Kulturama Yrkesutbildning och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Musikproducent - heltid
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Kulturama Yrkesutbildning

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musikproducent - heltid från Kulturama Yrkesutbildning, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Musikproducent - heltid

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: