Visa allastudier.se som: Mobil

Specialist, industriell mätteknik

Kunskapscompaniet Ankaret AB
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Eskilstuna
230 yh-poäng
Heltid

Specialist, industriell mätteknik

Specialist, industriell mätteknik

Är du noggrann och gillar att hålla koll på detaljer?

Som specialist inom mätteknik har du en nyckelroll inom kvalitetssäkring av industriellt tillverkade produkter. Arbetet är varierande och ofta i projektform. Mätteknikern ser till att det som tillverkas bli rätt och är med i både prototypframtagning och produktutveckling samt under löpande produktion.

Behovet av kvalificerad personal inom industriell mätteknik är stort och ökande. När utbildningen är klar står företagen på rad – du kan välja och vraka.

Förkunskaper

Preparandutbildning

Vi kan göra en anpassad preparandutbildning för att du ska nå upp till behörighetskraven. Preparandutbildningen kan ske dels på vår skola, dels på distans via vår lärportal. Vi anpassar efter behoven. Det är skolan som avgör om du har möjlighet att tillgodogöra dig utbildningen och därmed är behörig.

Yrkeserfarenhet

Du kan vara behörig genom att tidigare ha jobbat i branschen och med de arbetsuppgifter som motsvarar förkunskapskraven. Detta kallas reell kompetens. Även i detta fall, om yrkeserfarenheten inte riktigt når upp till behörighetskraven, finns eventuellt möjligheten att läsa en kompletterande preparandutbildning.

Tidigare utbildning

Har du tidigare studerat på gymnasiet eller på Komvux behöver du ha de kurser som anges i behörighetskraven för varje utbildning. Du kan även ha en utländsk utbildning som motsvarar kraven.
Bor du i ett annat nordiskt land och är behörig till motsvarande utbildning i det landet är du även behörig
till utbildningen i Sverige.

Särskilda förkunskaper

Denna utbildning kräver avslutat gymnasium med betygskrav på matematik och svenska samt kursen produktionsutrustning 100p. Denna kunskap kan också valideras om yrkeserfarenhet finns.

Hitta till utbildaren

Kunskapscompaniet Ankaret AB

Recensioner

Det finns inga recensioner för Specialist, industriell mätteknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön