Visa allastudier.se som: Mobil

Berättandets hemligheter

Långholmens folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans
1 år
Deltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Långholmens folkhögskola

Berättandets hemligheter

Det var en gång…

Berättandet har alltid varit ett av mänsklighetens allra kraftfullaste och mest mångsidiga verktyg. Berättelser fängslar och berör, skapar samhörighet och mening, roar och utmanar och används i så skiftande områden som retorik till marknadsföring. Trots alla nya medier har det muntliga berättandet behållit sin unika och personliga kraft. Idag pratas det om storytelling, pitch och om vikten av att ha sin egen hissberättelse…

Berättandets hemligheter – teknik och tillämpning

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på vad muntligt berättande kan vara och hur man kan ha nytta av detta kreativa verktyg i sitt liv. Kursen är upplevelsebaserad med vissa teoretiska inslag.

Under kursens gång får du möjlighet att:

  • utveckla/hitta din personliga berättarstil
  • skapa din unika repertoar
  • lära dig berättandets grundläggande teori och hantverk (såsom röst, kropp, språk)

Du kommer också få insikter i:

  • berättandets syfte och förutsättningar
  • användnings- och tillämpningsområden

Utbildningen är en introduktionskurs i muntligt berättande på distans. Studierna sker på halvtid under våren 2020. Vi kommer att ha fysiska träffar vid fyra tillfällen (fyra helger) under terminen. Mellan träffarna arbetar du individuellt samt ingår i små basgrupper. Kontakten mellan kursledaren och deltagarna och mellan deltagarna själva sker med hjälp av dator, Google Education och telefon.

Långholmens folkhögskola ligger vackert beläget vid Marabouparken, mitt i Sundbyberg, vägg i vägg med parkens egna konsthall. Det finns hotell i närheten och flera spännande matställen.

Skolans värdegrund utgår från alla människors lika värde. Undervisningen är kostnadsfri men materialavgift tillkommer. Kursen är studiemedelsberättigad. 

Om kursledaren

Anders Holmberg har en bakgrund i teatervärlden. Som processledare, har han lett flera stora förändringsprocesser med inriktning på inflytande- och delaktighetsfrågor. Anders har arbetat med muntligt berättande sedan 90-talet, både som pedagog, arrangör och scenberättare. Han blev svensk mästare i muntligt berättande 2017 och vann Stockholmsmästerskapen 2019.

”Berättelser är som att skaffa sig nya minnen. I min värld är dessa berättelser till och med mer verkliga än mina verkliga minnen… Så jag håller med Johan Cullberg: – Det är aldrig försent att skaffa sig en lycklig barndom…”

Förkunskaper

Ansök via kurssida på skolans hemsida. Bifoga ett personligt brev där du berättar om varför du söker kursen och vad du hoppas få ut av den (max en sida).

Långholmens folkhögskola

Långholmens folkhögskola

Långholmen folkhögskola ligger sedan våren 2017 i centrala Sundbyberg. Vår “skolgård” är den vackra Marabouparken och våra lokaler är nya, fräscha och ändamålsenliga. Hos oss kan du läsa klart gymnasiet, studera svenska som andraspråk och fördjupa dina kunskaper inom ledarskap...


Läs mer om Långholmens folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Berättandets hemligheter
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Långholmens folkhögskola

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Berättandets hemligheter från Långholmens folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Berättandets hemligheter

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: