Visa allastudier.se som: Mobil

Skrivarkurs: Litterär gestaltning, distans halvtid

Långholmens folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans
0 år
Deltid
CSN-berättigad
Långholmens folkhögskola skrivarkurs

Skrivarkurs: Litterär gestaltning, distans halvtid

Litterär gestaltning är en distanskurs som vänder sig till dig som skrivit skönlitterära texter tidigare och som vill utveckla ditt skrivande. Vi vill ge dig möjlighet att undersöka dina uttrycksmöjligheter och vi tror att kursen kan ge dig redskapen att hitta fram till ett eget skrivprojekt.

Kursen ger dig en orientering i det skönlitterära skrivandets hantverk. Du kommer att få möjlighet att skriva olika former av skönlitteratur, att skriva i olika genrer och att pröva olika stilistiska grepp.

Grunden för undervisningen kommer att vara deltagarnas eget skrivande utifrån de uppgifter som ges, läsningen av deltagarnas texter, textsamtalen och den konstruktiva responsen.

Andra inslag på kursen kommer att vara läsning och diskussion av etablerade författares texter, författarbesök, samt en orientering i grundläggande berättartekniska begrepp. Kommunikationen mellan kursledaren och deltagarna och mellan deltagarna själva kommer huvudsakligen att skötas via din privata mail. Vi kommer också att ha fysiska träffar vid fem tillfällen under terminen.

Kursen förutsätter att du har tillgång till dator och internetuppkoppling. Du behöver kunna avsätta 20 timmar i veckan åt arbetet på kursen. 

Långholmens folkhögskola ligger vackert mitt i Sundbyberg. Det finns hotell i närheten och flera matställen. Skolan är en del av arbetarrörelsen och står för alla människors lika värde.

Om kursledaren: Gunnar Granelv är lärare vid Långholmens Folkhögskola. Har arbetat som journalist, frilansande skribent och lärare i Litterär gestaltning.

Förkunskaper

Tillgång till egen dator. Du bör kunna avsätta 20 timmar/veckan år arbetet på kursen.

Fortsatta studier

För dig som efter avklarad kurs vill gå vidare med ett eget skrivprojekt erbjuder vi möjligheten att gå en fortsättningstermin i samråd med kursledaren.

Långholmens folkhögskola

Långholmens folkhögskola

Långholmen folkhögskola ligger sedan våren 2017 i centrala Sundbyberg. Vår “skolgård” är den vackra Marabouparken och våra lokaler är nya, fräscha och ändamålsenliga. Hos oss kan du läsa klart gymnasiet, studera svenska som andraspråk och fördjupa dina kunskaper inom ledarskap...


Läs mer om Långholmens folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Skrivarkurs: Litterär gestaltning, distans halvtid
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Långholmens folkhögskola

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skrivarkurs: Litterär gestaltning, distans halvtid från Långholmens folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: