Visa allastudier.se som: Mobil

Restaurangutbildning mot Kock/Storhushåll

Lärcenter Falköping
Sammanfattning
Yrkesvux
Falköping
1,5 år
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: augusti 2020 - Falköping

Restaurangutbildning mot Kock/Storhushåll

Utbildningen är för dig som vill arbeta som kock inom Restaurang/
storhushåll. Branschen passar dig som tycker om att arbeta med händerna, i högt tempo och har en kreativ sida. Mat är något som berör alla och det är en uppfyllande känsla att kunna ge människor en riktig måltidsupplevelse.

Som kock arbetar du med planering, förberedning och tillagning av mat. Som kock kan du t.ex arbeta vid restauranger, kvarterskrogar, hotellrestauranger, skolkök, storkök eller kök ombord på fartyg. Det praktiska arbetet i ett kök sker ofta under tidspress och det är därför viktigt att man som kock är stresstålig.

Arbetsuppgifterna varierar beroende på arbetsplats men huvuduppgiften för en kock är alltid att planera, förbereda och tilllaga mat. I storkök tillagas vanligtvis ett fåtal rätter i stora mängder medan man på en restaurang tillagar enstaka rätter efter gästernas beställning. Bemötande och service är också viktigt då man idag arbetar nära kunden.

En viktig del av kockens arbete är att upprätthålla hygienen och att hantera livsmedel på ett korrekt sätt. Det är ett måste att hålla sin arbetsplats ren och hantera alla livsmedel på ett hygieniskt sätt. Det är viktigt att ha kunskap om ingredienserna i maten och kunna redovisa dem så att gäster som till exempel har en allergi kan göra rätt val från menyn.

Utbildningens upplägg 

Utbildningen är upplagd i tre studieperioder, varje studieperiod är 20 veckor. Under utbildningen kommer du att genomföra arbetsplatsförlagt lärarande (APL) på en restaurang eller i ett storkök.

Förkunskaper

Rekommenderade förkunskaper för att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen är kunskaper som motsvaras av dessa kurser: 

• SFI-D

Lärcenter Falköping

Lärcenter Falköping

Drömmer du om att ta nästa steg i livet eller karriären? Att lära nytt, lära mer och lära om ger dig den kompetens som behövs för att du ska utvecklas och få ett stimulerande arbete. Lärcenter Falköping erbjuder en kreativ...


Läs mer om Lärcenter Falköping och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Restaurangutbildning mot Kock/Storhushåll
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Lärcenter Falköping

Nils Ericsonsgatan 5
521 31 Falköping

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Restaurangutbildning mot Kock/Storhushåll från Lärcenter Falköping, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: