Visa allastudier.se som: Mobil

Bygg och anläggning

Lernia Komvux
Sammanfattning
Komvux
Växjö
38 veckor
Klassrum
Startdatum: Löpande kursstarter - Växjö
Lernia Vux

Bygg och anläggning

Om utbildningen Bygg och anläggning

Bygg och anläggning är perfekt för dig som funderar på en framtid med många spännande arbetsuppgifter inom byggbranschen. Efter din utbildning kan du arbeta med allt från nybyggnation till renovering.

Välj mellan olika inriktningar

Vi inleder utbildningen med moment från de olika byggyrkena, till exempel byggplåtslagare, betongarbetare, plattsättare, golvläggare, murare, anläggare eller byggnadsträarbetare. Efter att du fått prova på de olika inriktingarna väljer du den du vill studera.

Du söker arbete som lärling efter utbildningen

Efter avslutad utbildning söker du arbete som lärling. Det är först efter att du avslutat dina timmar som lärling som du kan få ditt yrkesbevis.

15% arbetsplatsförlagt lärande

Du kommer vara ute på praktik 15% av tiden. Praktiken är ett bra tillfälle för dig att visa arbetsgivaren dina kunskaper. Det kan i många fall leda till jobb efter utbildningen.

Ansökan och behörighet

Vem får gå en komvuxutbildning?

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats.

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för.

Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan.

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

Förkunskaper

Du ska ha gått ut grundskolan eller motsvarande. Om du redan har viss kunskap och kompetens i yrket gör vi en bedömning om du kan hoppa över vissa delar av utbildningen. Detta kallas validering. Utbildningstiden kan då bli kortare.

Så söker du en komvuxutbildning

  1. Ansök till komvux via din kommun.
  2. Följ ansökningsprocessen under "min sida" på kommunens webbplats.
  3. När du blir antagen får du en kallelse från oss på Lernia.

Du som har annat modersmål än svenska behöver oftast ha kunskaper motsvarande svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan. 

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

Steg-för-steg-guide: så söker du en utbildning på komvux

Nu har vi tagit fram en steg-för-steg-guide till hur du söker en utbildning på komvux. Gå gärna in och läs eller titta på vår tutorial för mer instruktioner om hur du söker.

Kostnader

Utbildning med CSN

Det kostar inget att gå en vuxenutbildning på Lernia. Du betalar själv för litteratur, studiematerial och eventuella skyddskläder. Du har möjlighet att söka CSN-medel för utbildningen.

Efter utbildningen

Bygg- och anläggningsbranschen söker ständigt efter personal. Därför har du goda chanser till jobb efter din utbildning. 

Lernia Komvux

Vi bygger människor - människor bygger framtiden!

På Lernia arbetar vi med att matcha människors unika kompetens, talang och potential med Sveriges arbetsgivares behov av arbetskraft. Hos oss kan du utbilda dig till ett nytt yrke, komplettera och validera tidigare studier eller fördjupa dina kunskaper inom ett...


Läs mer om Lernia Komvux och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Bygg och anläggning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Lernia Komvux

Kronobergsgatan 16
352 31 Växjö

Recensioner

Det finns inga recensioner för Bygg och anläggning

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bygg och anläggning från Lernia Komvux, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön