Visa allastudier.se som: Mobil

Cafébiträde inom fast food - lärlingsutbildning, Växjö

Lernia Komvux
Sammanfattning
Komvux
Växjö
20 veckor
Startdatum: Löpande kursstarter - Växjö
Lernia Vux

Cafébiträde inom fast food - lärlingsutbildning, Växjö

Är du serviceinriktad och matintresserad? Plugga då till Cafébiträde inom fast food där utbildningen till stor del utförs ute på en arbetsplats. En utbildning som är mycket meriterande att ha. Att vara restaurangbiträde på ett snabbmatställe innebär att du ger service till gäster som prioriterar tiden och som ändå ställer krav på att få en näringsriktig och god måltid.

Om utbildningen

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta på cáfe. Du kombinerar även utbildningen med SFI.

Att gå en lärlingsutbildning till cafébiträde inom fast food innebär att du till största delen av utbildningstiden befinner dig på en arbetsplats inom det aktuella yrkesområdet. Där kommer du att träffa yrkeskunniga som tillsammans med lärare från skolan handleder dig och kontrollerar att du får de teoretiska och praktiska kunskaper som krävs.

Vår utbildning ger dig kunskaper om alltifrån servering, hygien och livsmedel till service och bemötande, så att du sedan kan arbeta inom café eller fast food. Vi kombinerar lärarledd undervisning, självstudier, projektuppgifter och gruppuppgifter samt praktiska övningar.

Eftersom en stor del av utbildningen genomförs på en arbetsplats behöver du, för att uppfylla målen med lärlingsutbildningen, själv ta ett stort ansvar för eget arbete hemifrån med en stor del av teoriavsnitten.

För vem

Vem får gå en komvuxutbildning?

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats.

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för. Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå, för att få studera på gymnasial vuxenutbildning.

För vem

  1. Ansök till komvux via din kommun.
  2. Följ ansökningsprocessen under "min sida" på kommunens webbplats.
  3. När du blir antagen får du en kallelse från oss på Lernia.

Du som har annat modersmål än svenska behöver oftast ha kunskaper motsvarande svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan.

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

För vem

Du ska ha gått ut grundskolan eller motsvarande. Om du redan har viss kunskap och kompetens i yrket gör vi en bedömning om du kan hoppa över vissa delar av utbildningen. Detta kallas validering. Utbildningstiden kan då bli kortare.

För vem

Det kostar inget att gå en vuxenutbildning på Lernia. Du betalar själv för litteratur, studiematerial och eventuella skyddskläder. Du har möjlighet att söka CSN-medel för utbildningen.

Efter utbildningen

Som cafébiträde har du ett varierat arbete med arbetsuppgifter såsom kassaarbete, beredning av olika sorters kaffe och enklare maträtter samt servering. Du gillar att hålla rent och snyggt omkring dig när du jobbar och du är serviceinriktad, ansvarsfull och trivs bra mötet med andra människor. Vår utbildning ger dig kunskaper om alltifrån servering, hygien och livsmedel till service och bemötande, så att du sedan kan arbeta inom café eller fast food.

Lernia Komvux

Lernia Komvux

Vi bygger människor - människor bygger framtiden!

På Lernia arbetar vi med att matcha människors unika kompetens, talang och potential med Sveriges arbetsgivares behov av arbetskraft. Hos oss kan du utbilda dig till ett nytt yrke, komplettera och validera tidigare studier eller fördjupa dina kunskaper inom ett...


Läs mer om Lernia Komvux och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Cafébiträde inom fast food - lärlingsutbildning, Växjö
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Lernia Komvux


Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Cafébiträde inom fast food - lärlingsutbildning, Växjö, fyll i följande uppgifter: