Elektriker - kommunikation och säkerhet

Lernia Komvux
Sammanfattning
Komvux
Liljeholmen
71 veckor
Lernia Vux

Elektriker - kommunikation och säkerhet

Om utbildningen

Telebranschen skriker efter larmtekniker, nätverkstekniker och andra yrken med el-behörighet. I vår komvuxutbildning Elektriker - kommunikation och säkerhet utbildar du dig till ett yrke med goda framtidsutsikter.

En utbildning till elektriker på komvux i Liljeholmen

Elektriker kommunikation och säkerhet är en utbildning på komvux i Stockholm Liljehomen som passar dig som gillar att jobba med händerna och vill ha ett rörligt jobb. Som färdig elektriker kommer du arbeta med olika larmsystem och nätverkssystem. För att trivas i yrket är det en fördel om du gillar matematik och problemlösning.

Vi kombinerar lektioner, självstudier och praktik

Under utbildningen kommer du ha en blandning av lärarledd undervisning, självstudier, projektuppgifter, gruppuppgifter och praktiska övningar. En viktig del av Elektrikerutbildningen är praktiken, också kallat arbetsplatsförlagt lärande, APL. Praktiken är ett bra tillfälle för dig att se hur yrket ser ut och visa framtida arbetsgivaren dina kunskaper. Det kan i många fall leda till jobb efter utbildningen.

Certifikat och integrerad lärlingsutbildning när du läser Elektriker

Efter Elektrikerutbildningen och genomförd lärlingstid kan du söka certifikat. På Lernia i Stockholm är vi partners. Det betyder att lärlingsutbildningen är integrerad i dina studier så länge du klarar av yrkesprovet som ingår i utbildningen.

Ansökan och behörighet

Vem får gå en komvuxutbildning?

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats.

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för.

Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan.

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

Vilka förkunskaper behöver du ha? 

Grundskolekompetens: Svenska/svenska som andraspråk, matematik eller motsvarande.

Efter utbildningen

Som tekniker kan du till exempel jobba inom larm och säkerhet. I dina arbetsuppgifter ingår planering, montering, programmering och driftsättning, men även service, felsökning och reparation av befintliga larm.

Du jobbar nära kunderna

Du har nära kundkontakter i jobbet och det är viktigt att lyssna in vilka behov kunderna har och kunna komma med förslag på lösningar. Ofta är det också du som utbildar användarna av det nya larmsystemet och därför behöver du kunna förklara och visa hur det fungerar. När du avslutat utbildningen kommunikation och säkerhet kan jobba inom flera olika områden, till exempel inom larm, kommunikation och säkerhet.

Lernia Komvux

Vi bygger människor - människor bygger framtiden!

På Lernia arbetar vi med att matcha människors unika kompetens, talang och potential med Sveriges arbetsgivares behov av arbetskraft. Hos oss kan du utbilda dig till ett nytt yrke, komplettera och validera tidigare studier eller fördjupa dina kunskaper inom ett...


Läs mer om Lernia Komvux och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Elektriker - kommunikation och säkerhet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Lernia Komvux

Lövholmsvägen 3
117 43 Stockholm

Recensioner

Det finns inga recensioner för Elektriker - kommunikation och säkerhet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Elektriker - kommunikation och säkerhet från Lernia Komvux, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön