Visa allastudier.se som: Mobil

Industri Bas med inriktning svets eller CNC, Stockholm Liljeholmen

Lernia Komvux
Sammanfattning
Komvux
Liljeholmen
Baspaket: 32 v. Påbyggnadspaket: CNC - 24 v. Svets - 20 v.
Kommande starter

Plats & start


Liljeholmen
2021-01-04
Lernia Vux

Industri Bas med inriktning svets eller CNC, Stockholm Liljeholmen

Efterfrågan på utbildad personal inom svets och CNC är stor och du kan hitta arbetstillfällen både inom den tunga industrin eller på mindre företag och verkstäder. I den här utbildningen får du baskunskaper för enklare arbete inom det industritekniska området och kan specialisera dig inom antingen CNC eller Svets.

Om utbildningen

I grundutbildningen Industri Bas lär du dig grunden inom industriproduktion. Bland annat kommer du att läsa om industriell produktion, hur det är att arbeta med verktyg och industriell utrustning och även en del om arbetsmiljöarbete.

När du läst grundkursen Industri Bas kommer du kunna utföra enklare uppgifter inom maskinell materialbearbetning och produktframställning. Efter att du läst Industri Bas väljer du en inriktning, ett så kallat påbyggnadspaket, för att specialisera dig inom svets eller CNC.

Välj inriktning - CNC eller svets

Utbildningen innehåller gemensamma grundkurser och därefter väljer du inriktning: påbyggnad svets eller påbyggnad CNC-operatör. 

Inriktning CNC

När du väljer påbyggnad CNC kommer du lära dig mer om att arbeta med verktyg och industriell utrustning. Du kommer även utföra arbetsuppgifter inom maskinell materialbearbetning och produktframställning. 

Du kommer dessutom få lära dig om hur val av material, metod och teknik påverkar resultat, utrustning, förbrukning av råvaror och energi. Vi går även igenom arbetsmiljöarbete och hur man arbetar säkert.

Inriktning svets

När du väljer påbyggnad svets kommer du bland annat fokusera på hur du arbetar med verktyg och industriell utrustning. Du får även lära dig mer om hur du arbetar med maskinell materialbearbetning och hur man tar fram olika produkter.

Du får viktiga kunskaper om hur material, metod och teknik påverkar resultat, utrustning och förbrukning av råvaror och energi. Vi går även igenom arbetsmiljöarbete och hur man arbetar säkert.

 

Om utbildningen

För vem

Vem får gå en komvuxutbildning?

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats.

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för.

Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan.

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

Vilka förkunskaper behöver du ha? 

Grundskolekompetens: Svenska/svenska som andraspråk och matematik eller motsvarande.

För vem

  1. Ansök till komvux via din kommun.
  2. Följ ansökningsprocessen under "min sida" på kommunens webbplats.
  3. När du blir antagen får du en kallelse från oss på Lernia.

Du som har annat modersmål än svenska behöver oftast ha kunskaper motsvarande svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan. 

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

För vem

Prövning

En prövning innebär att du på egen hand läser in den aktuella kursen och examinerar dina kunskaper. Prövningen omfattar hela kursen och dina kunskaper bedöms utifrån Skolverkets fastställda kunskapskrav i kurs och ämnesplaner. Dessa hittar du på Skolverkets hemsida. 

Du kan både göra en prövning i en kurs för att höja betyget till ett godkänt betyg för den kursen eller för att få ett betyg i en kurs som du inte har läst men till exempel har yrkeserfarenhet av. Vi erbjuder endast prövning för dig som är folkbokförd i en kommun vi har avtal med. Kom ihåg att du måste kunna legitimera dig med giltig legitimation/ID-handling (fotolegitimation) vid prövningstillfället.

Vi erbjuder olika prövningstillfällen varje termin. Ht 2020 planeras prövningar under v 48. Prövningarna kommer då hållas måndag till fredag på förmiddagar.

Du kan prövas i dessa kurser

INUINU01, Industritekniska processer 1, 100p
DRIAVH01, Avhjälpande underhåll 1, 100p
PRDPRO01, Produktionskunskap 1, 100p
MÄIMÄN01, Människan i industrin 1, 100p
PRUPRD01S, Produktionsutrustning 1, 100p
DARDAT01S, Datorstyrd produktion 1, 100p
AUOALL0, Allmän automationsteknik, 100p

Anmäl dig här

Kostnad

Om du har läst en kurs hos Lernia tidigare och fått betyget F kan du inom ett år efter kursens slut genomföra en prövning kostnadsfritt. Om du läst kursen på en annan skola kostar prövningen 500 kr och anmälan är bindande. Du måste bifoga en kopia på betalningen samt på ditt betyg och skicka tillsammans med anmälningen. Avgiften återbetalas ej vid återbud eller om du uteblir från prövningstillfället. Du är själv ansvarig för att anmälan avser korrekt kurs.

Undantag för kostnad

Om du har läst en kurs på Komvux tidigare och fått betyget F kan du inom ett år efter kursens slut genomföra en prövning kostnadsfritt. Om du läst kursen på en annan skola måste du bifoga en kopia på ditt betyg och skicka tillsammans med anmälningsblanketten.

Kontakta oss via mail för mer information.

Kurslitteratur

Till vissa kurser kan du redan i förväg boka eller köpa kurslitteratur. 

För vem

Det kostar inget att gå en vuxenutbildning på Lernia. Du betalar själv för litteratur, studiematerial och eventuella skyddskläder. Du har möjlighet att söka CSN-medel för utbildningen.

 

Efter utbildningen

Beroende på vilken inriktning du väljer kommer du kunna arbeta inom lite olika områden. 

Inriktning CNC

Du som läst påbyggnadspaket CNC kommer efter utbildningen kunna arbeta som CNC-operatör och ha förutsättningarna för att vidareutbilda dig till produktionstekniker eller CNC-programmerare.

Inriktning svets

Du som valt påbyggnadspaket Svets har efter utbildningen fått grundläggande kännedom om svetsning med tre metoder, TIG, MMA och MAG. Man får fördjupade kunskaper i kälsvetsning med en metod som man själv väljer.

Lernia Komvux

Lernia Komvux

Vi bygger människor - människor bygger framtiden!

På Lernia arbetar vi med att matcha människors unika kompetens, talang och potential med Sveriges arbetsgivares behov av arbetskraft. Hos oss kan du utbilda dig till ett nytt yrke, komplettera och validera tidigare studier eller fördjupa dina kunskaper inom ett...


Läs mer om Lernia Komvux och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Industri Bas med inriktning svets eller CNC, Stockholm Liljeholmen
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Lernia Komvux

Lövholmsvägen 3
117 43 Stockholm

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Industri Bas med inriktning svets eller CNC, Stockholm Liljeholmen från Lernia Komvux, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Industri Bas med inriktning svets eller CNC, Stockholm Liljeholmen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: