Industriteknik

Lernia Komvux
Sammanfattning
Komvux
Liljeholmen
Baspaket: 32 v. Påbyggnadspaket: CNC - 24 v. Svets - 20 v.
Lernia Vux

Industriteknik

Om utbildningen Industriteknik

Ny yrkesutbildning i samarbete med Teknikcollege Stockholm. Sveriges industri är i förändring och behöver anställa. När du gått den här utbildningen har du lärt dig det som de mest innovativa och spännande industriföretagen efterfrågar. Du har dessutom tillbringat halva tiden hos någon av dem och lärt dig yrket på plats.

Svensk industri ser inte ut som den gjorde förr. I princip allt är automatiserat och robotstyrt. Du som jobbar där styr, programmerar och felsöker robotarna. Du har ansvar för din del i tillverkningen och arbetar ofta med förbättringar och optimering. Det här är en perfekt utbildning för dig som vill arbeta som industritekniker.

En industriutbildning på komvux

Industriteknik är en industriutbildning på komvux för Teknikcollege Region Stockholm. Utbildningen är framtagen tillsammans med branschorganisationer, arbetsgivare och fackliga företrädare. I den lär du dig det som företagen kräver i framtiden. Det ger dig väldigt stora chanser till jobb. Industriteknik hette tidigare Industri bas och är en utbildning inom just industriteknik.

50% av utbildningen ute hos företag

Hälften av tiden är du ute hos ett företag och lär dig yrket på plats. Partnerföretagen tillhör Sveriges mest framstående industriföretag. Allt från Scanias växellådor och motorer med den senaste tekniken, till Astra Zenecas nyaste cancerläkemedel. Eller ska LK Precision Parts avancerade delar åt NASAs rymdraketer tillverkas av dig?

Välj inriktning - CNC eller svets

Industriteknik Bas, eller Industri bas som den också kan kallas, är en utbildning som innehåller gemensamma grundkurser och därefter en inriktning: påbyggnad svets eller påbyggnad CNC-operatör. 

INRIKTNING CNC

När du väljer påbyggnad CNC kommer du lära dig mer om att arbeta med CNC-programmering, dess verktyg och industriell utrustning. Du kommer att få lära dig CNC-maskiner och framställa produkter. 

Du kommer dessutom lära dig om hur materialval, metoder och teknik påverkar resultat, utrustning, förbrukning av råvaror och energi. Vi går även igenom arbetsmiljöarbete och hur man arbetar säkert.

INRIKTNING SVETS

När du väljer påbyggnad svets kommer du bland annat fokusera på hur du arbetar med svetsning, dess verktyg och industriell utrustning. Du kommer att få lära dig svetsa och framställa produkter

Du får viktiga kunskaper om hur materialval, metoder och teknik - hur de påverkar resultat, utrustning och förbrukning av råvaror och energi. Vi går även igenom arbetsmiljöarbete och hur man arbetar säkert.

Ansökan och behörighet

Vem får gå en komvuxutbildning?

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats.

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för.

Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan.

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

Vilka förkunskaper behöver du ha? 

Grundskolekompetens: Svenska/svenska som andraspråk och matematik eller motsvarande.

Så söker du en komvuxutbildning

  1. Ansök till komvux via din kommun.
  2. Följ ansökningsprocessen under "min sida" på kommunens webbplats.
  3. När du blir antagen får du en kallelse från oss på Lernia.

Du som har annat modersmål än svenska behöver oftast ha kunskaper motsvarande svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan. 

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

Lernia Komvux

Vi bygger människor - människor bygger framtiden!

På Lernia arbetar vi med att matcha människors unika kompetens, talang och potential med Sveriges arbetsgivares behov av arbetskraft. Hos oss kan du utbilda dig till ett nytt yrke, komplettera och validera tidigare studier eller fördjupa dina kunskaper inom ett...


Läs mer om Lernia Komvux och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Industriteknik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Lernia Komvux

Lövholmsvägen 3
117 43 Stockholm

Recensioner

Det finns inga recensioner för Industriteknik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Industriteknik från Lernia Komvux, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön