Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Komvux
Karlstad, Östersund
20-70 veckor
Klassrum
Startdatum: Se Karlstad kommuns hemsida för datum - Karlstad
Lernia Vux

Kock

Om utbildningen Kock

Drömmer du om att jobba med råvaror, smaker och dofter? Som utbildad kock är du extremt eftertraktad på arbetsmarknaden.

Utbildningen passar dig som vill jobba i ett kreativt yrke med färska råvaror, smaker, kryddor, dofter och färger. Du trivs i en serviceinriktad miljö med högt tempo och varierande arbetsuppgifter. Under utbildningens gång kommer du bland annat att få göra intressanta studiebesök och lyssna på spännande föreläsningar.

Som deltagare hos Lernia följer vi dig hela vägen från utbildning till jobb. Det innebär: 

  • bred restaurangutbildning
  • praktikplatser på både restaurang- och hotellkedjor
  • möjlighet till jobb efter fullgjord utbildning.

Under utbildningen varvas teori med praktiska moment. Dessutom kommer du att vara ute på praktik (så kallat arbetsplatsförlagt lärande) under ett antal veckor. Praktiken är ett bra tillfälle att lära känna någon eller några av våra samarbetspartners som mycket väl kan bli din framtida arbetsgivare.

Ansökan och behörighet

Vem kan gå en kockutbildning på Lernia Komvux?

För att gå utbildningen ska du vara minst 20 år (eller 19 om du fyller 20 samma år som utbildningen startar) och ha gått ut grundskolan eller motsvarande. Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar Svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå, för att få studera på gymnasial vuxenutbildning.

Om du redan har viss kunskap och kompetens i yrket kan du göra en så kallad validering, där vi bedömer om du kan hoppa över vissa delar av utbildningen. Utbildningstiden kan då bli kortare.

Kostnader

Utbildning med CSN

Det kostar inget att gå en vuxenutbildning på Lernia. Du betalar själv för litteratur, studiematerial och eventuella skyddskläder. Du har möjlighet att söka CSN-medel för utbildningen.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du kompetens att arbeta som kock både i Sverige och i övriga världen. Din inriktning kan vara allt från fine dining och à la carte till skolkök, catering och konferens. Du kan också starta eget som exempelvis matkreatör eller konsult.

Lernia Komvux

Vi bygger människor - människor bygger framtiden!

På Lernia arbetar vi med att matcha människors unika kompetens, talang och potential med Sveriges arbetsgivares behov av arbetskraft. Hos oss kan du utbilda dig till ett nytt yrke, komplettera och validera tidigare studier eller fördjupa dina kunskaper inom ett...


Läs mer om Lernia Komvux och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kock
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Lernia Komvux

Drottninggatan 13
652 25 Karlstad


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kock

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kock från Lernia Komvux, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön