Visa allastudier.se som: Mobil

Hälso- och sjukvårdsadministratör

Lernia Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Malmö
400 yh-poäng
Heltid

Hälso- och sjukvårdsadministratör

Hälso- och sjukvårds­administratör

Är du intresserad av att arbeta med att administrera och utveckla hälso- och sjukvårdsbranschen? Gillar du att dokumentera och delta i förändringsprocesser? Om svaret är ja kan vår utbildning Hälso- och sjukvårds­administratör vara helt rätt för dig.

Om utbildningen

Utbildningen Hälso- och sjukvårds­administratör är för dig som gillar att samarbeta och kommunicera både muntligt och skriftligt. Du har förmåga att ta ansvar och tar gärna initiativ till förändring och utveckling. Du vill arbeta som administratör inom hälso- och sjukvården med medicinsk dokumentation, personalfrågor, ekonomi, informatik och projektledning.

Utbildningens upplägg

Utbildningen är platsbunden till Malmö och består av både föreläsningar, gruppövningar och praktik (LIA). En stor del av utbildningen är förlagd till en arbetsplats. Under utbildningen kommer ni att titta närmare på lagar och författningar som styr vården, anatomi, medicinsk terminologi, vårddokumentation och grundläggande diagnosklassificering. Du kommer också få lära dig att leda projekt, kommunicera muntligt och skriftligt, förstå hur en verksamhet fungerar och utvecklas samt studera hur hälso- och sjukvårdsorganisationen styrs. Delar av utbildningen kommer att bedrivas på engelska. 

Praktik- och samarbetsorganisationer

Utbildningen genomförs i samverkan med Region Skåne, Capio och Malmö kommun med flera.

Så ansöker du

För att söka utbildningen krävs följande:

1. Behörighet för yrkeshögskolestudier2. Följande kurser från gymnasieskolan med lägst betyg E (3 eller G):

  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
  • Engelska 6
  • Dokumenterad datorkunskap*

Det är viktigt att kunna tillgodogöra sig språkregler på svenska och i medicinsk terminologi samt självständigt kunna använda dessa i yrkesrollen.

Dokumenterad datorkunskap*

Dokumenterade datorkunskaper kan vara till exempel en gymnasieexamen eller yrkesexamen sedan 2011 eller följande gymnasiekurser: Information och kommunikation 1 (Information och layout A) eller Datorkunskap (äldre gymnasiekurs). Du kan även bli beviljad behörighet om du har ett intyg från din arbetsgivare som bekräftar att du har arbetat med datorn till vardags.

Eventuellt urval

Om utbildningen får fler sökande än det finns platser så kommer du bli kallad till ett urvalsprov, poängen på provet avgör vem som kommer in. Provet består av frågor kopplade till de förkunskaper som ingår i behörighetskraven.

Videoreportage

Lernia Yrkeshögskola

Lernia Yrkeshögskola

Lernia Yrkeshögskola

Vill du ha en utbildning med mycket praktik och som leder till jobb? Lernia Yrkeshögskola erbjuder kostnadsfria och studiemedelsberättigade YH-utbildningar inom följande områden: Vårdadministration Pedagogisk verksamhet IT  Teknik Fordon Apotek Vårdspecialiseringar Alla utbildningar är framtagna tillsammans med stora aktörer inom respektive bransch....


Läs mer om Lernia Yrkeshögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Hälso- och sjukvårdsadministratör
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Lernia Yrkeshögskola


Tel: 0771-650 650

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hälso- och sjukvårdsadministratör från Lernia Yrkeshögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hälso- och sjukvårdsadministratör

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: