Visa allastudier.se som: Mobil

Lärarassistent med specialisering inom integration

Lernia Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans, Malmö, Piteå, Stockholm
300 yh-poäng
Heltid

Lärarassistent med specialisering inom integration

Är du intresserad av ett arbete där du stöttar lärare i deras administration och samtidigt ha ett integrerande arbetssätt? Då är vår utbildning till Lärarassistent med specialisering inom integration något du säkert skulle gilla!

Under utbildningen till lärarassistent kommer du att lära dig massor om det svenska skolsystemet och svenska skolans uppdrag. Du kommer att kunna stötta och hjälpa lärare i deras vardagliga arbete med barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Du kommer jobba mycket digitalt och fungera som en länk mellan en organisations IT-avdelning och dess dagliga verksamhet, du kommer att i det dagliga arbetet verka för ”ett lärande i ett digitalt landskap”.

Stora delar av utbildningen handlar om det svenska språket och hur du sedan kan stötta andraspråksinlärare mot en funktionell språkbehärskning.

Distansstudier med obligatoriska träffar i Stockholm, Malmö eller Piteå

Utbildningen sker på distans med 6 obligatoriska träffar under hela utbildningen. När vi har obligatoriska träffar är det viktigt att du som studerande aktivt deltar. Resa, eventuellt boende och andra omkostnader med platsträffarna bekostas av den studerande.

Distansupplägget kräver att du har en dator och internet. För tentor och inlämningsuppgifter/redovisningar krävs också att du har en webbkamera.

Utbildningen sker på distans via webbnarium som kombineras med teoretiska kurser och praktiska inslag. På platsträffarna sker tentamen, föreläsningar, diskussioner och praktiska övningar.

Under dina LIA-perioder är du på en arbetsplats och följer deras arbetstider.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du jobba som lärarassistent, pedagogassistent, administrativ lärarassistent, studiehandledare eller språkledare. Du har kunskaper om skolans organisation i form av huvudmannaskap, elevhälsoteam, administration och hur dessa är reglerande. Du har även fått kunskaper om språkets betydelse för identitet och framgång och om olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bakomliggande faktorer och hur man kan anpassa läromiljön för att göra den tillgänglig.

Under utbildningen har du också fått prova på olika skoladministrativa produkter, program och appar samt lärt dig mer om sociala nätverksteorier och digital media.

Du kan se vilka kurser som ingår i utbildningen samt hittar knapp till ansökan på www.lernia.se/yh

Så ansöker du

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Förutom detta ställs följande krav:

Kurser:

Teoretiska kurser som finns på fler program

  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2, 100p

Videoreportage

Lernia Yrkeshögskola

Lernia Yrkeshögskola

Lernia Yrkeshögskola

Vill du ha en utbildning med mycket praktik och som leder till jobb? Lernia Yrkeshögskola erbjuder kostnadsfria och studiemedelsberättigade YH-utbildningar inom följande områden: Vårdadministration Pedagogisk verksamhet IT  Teknik Fordon Apotek Vårdspecialiseringar Alla utbildningar är framtagna tillsammans med stora aktörer inom respektive bransch....


Läs mer om Lernia Yrkeshögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Lärarassistent med specialisering inom integration
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Lernia Yrkeshögskola


Tel: 0771-650 650


Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lärarassistent med specialisering inom integration från Lernia Yrkeshögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Lärarassistent med specialisering inom integration

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: