)
Visa allastudier.se som: Mobil

Medicinsk Sekreterare

Lernia Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans, Luleå, Östersund
400 yh-poäng
Heltid

Medicinsk Sekreterare

Plugga till medicinsk sekreterare!

Är du intresserad av att arbeta med att administrera och utveckla hälso- och sjukvård? Gillar du att dokumentera och delta i förändringsprocesser? Vår utbildning kan vara helt rätt för dig.

För vem passar utbildningen?

Utbildningen till medicinsk sekreterare passar bra för dig som gillar samarbete och skriftligt och muntlig kommunikation. Du jobbar med områden inom medicinsk dokumentation, statistik, diagnosklassificering, ekonomi, informatik och projektledning.

Utbildning på halvdistans med träffar i Luleå eller Östersund

Utbildningen bedrivs i formen halvdistans med studiegrupper i Luleå eller Östersund. Vi har ett samarbete med respektive kommuns lärcentrum som kommer att fungera som skola och hålla utbildningslokal åt oss vid de dagar man måste vara på plats.

Föreläsningar, gruppövningar och praktik

Utbildningen består av både föreläsningar, gruppövningar och praktikinslag. Eftersom utbildningen sker på halvdistans behöver du vara på plats i skolan cirka fyra till fem dagar i månaden. Undervisningen är starkt kopplat mot de studiegrupper och orter man tillhör. En fjärdedel av utbildningen är förlagd till en arbetsplats.

Utbildningsområden

Under utbildningen kommer vi att titta närmare på lagar och författningar som styr vården, anatomi, medicinsk terminologi, vårddokumentation och grundläggande diagnosklassificering. Du kommer också få lära dig att leda projekt, kommunicera muntligt och skriftligt, förstå hur en verksamhet fungerar samt studera hur hälso- och sjukvårdsorganisationen styrs.

Vad kan du arbeta med efter utbildningen?

Efter examen kan du arbeta som medicinsk sekreterare, vårdadministratör, läkarsekreterare eller liknande inom exempelvis offentlig sektor, privat sjukvård, forskningscentra och läkemedelsföretag. Du kommer kunna utföra säker medicinsk dokumentation, vara ett kvalificerat administrativt stöd inom hälso- och sjukvården och medverka i framtida kvalitets- och utvecklingsarbete. Arbetsuppgifterna är många och varierande vilket innebär en spännande yrkesroll.

Så ansöker du

För att söka utbildningen krävs följande:

1. Grundläggande behörighet till yrkeshögskolan

2. Godkända betyg i följande gymnasiekurser:

 • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2 (Svenska B)
 • Engelska 6 (Engelska B)
 • Dokumenterade datorkunskaper. Dessa kan till exempel vara en gymnasieexamen eller yrkesexamen från 2011, gymnasiekurserna Datorteknik 1a eller 1b, alternativt Information och kommunikation 1 eller Datorkunskap. Du kan även visa upp ett intyg från din arbetsgivare om att du har ovan kompetens från arbetsliv.

Eventuellt urval

Om utbildningen får fler sökande än det finns platser så kommer du bli kallad till ett urvalsprov poängen på provet avgör vem som kommer in. Provet består av frågor kopplade till de förkunskaper som ingår i behörighetskraven.

Videoreportage

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN-stöd. 

Utbildningens innehåll

Vi har ett antal olika kurser i utbildningen. Nedan hittar du mer information om vad som ingår mer specifikt, samt om det finns olika delmoment i kursen.

 • Anatomi och fysiologi med sjukdomslära
 • Arbetsmiljö
 • Ekonomi och statistik
 • Engelska med medicinsk inriktning
 • ExamensarbeteHälso- och sjukvårdens lagar
 • IT som administrativt redskapKommunikation, bemötande och arbetspsykologi
 • Kommunikativ svenska
 • LIA 1
 • LIA 2
 • LIA 3
 • Medicinsk dokumentation och terminologi
 • Organisation och verksamhetsutveckling

Lernia Yrkeshögskola

Lernia Yrkeshögskola

Vill du ha en utbildning med mycket praktik och som leder till jobb? Lernia Yrkeshögskola erbjuder kostnadsfria och studiemedelsberättigade YH-utbildningar inom följande områden: Vårdadministration Pedagogisk verksamhet IT  Teknik Fordon Apotek Vårdspecialiseringar Alla utbildningar är framtagna tillsammans med stora aktörer inom respektive bransch....


Läs mer om Lernia Yrkeshögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Medicinsk Sekreterare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Lernia Yrkeshögskola


Tel: 0771-650 650


Recensioner

Det finns inga recensioner för Medicinsk Sekreterare

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Medicinsk Sekreterare från Lernia Yrkeshögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön