Visa allastudier.se som: Mobil

Systemutvecklare inriktning automation för Smart, Säker och Hållbar livsmedelsproduktion

Lernia Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Kalmar
400 yh-poäng
Heltid

Systemutvecklare inriktning automation för Smart, Säker och Hållbar livsmedelsproduktion

Studera till systemutvecklare med inriktning livsmedelsproduktion

Praktiskt taget all primärproduktion och förädling av livsmedel är idag digitaliserade i någon utsträckning och det finns elektronisk data precis överallt.

Att kunna analysera och hantera elektronisk information för styrning och övervakning av automatiserade produktionssystem kommer att vara helt avgörande.

Sedan 2017 har Sverige en nationell livsmedelsstrategi vars övergripande mål är att livsmedelsproduktionen ska öka samtidigt som relevanta miljömål nås. År 2019 togs beslut om en ny handlingsplan för strategin som innehåller satsningar på hela livsmedelskedjan, bland annat en ökad livsmedelsexport, stärkt innovationskraft, ökad hållbarhet och åtgärder för att stärka kompetensförsörjningen. I nuläget råder det brist på kompetens i stora delar av sektorn.

Utbildningen syftar till att ge specialistkunskaper inom detta viktiga område och har en tydlig koppling till arbetslivet, bland annat genom att delar av utbildningen sker ute på en arbetsplats.

Utbildningens upplägg
Utbildningen pågår i två år och genomförs på plats i våra utbildningslokaler i Kalmar.

Utbildningens syfte och mål är att du ska lära dig att med modern teknik i kombination med goda kunskaper inom hållbarhet och livsmedelssäkerhet knyta ihop den fysiska utrustningen med digitala system på olika nivåer. Utbildningen är uppbyggd runt de tre fokusområdena Systemteknik, Livsmedelssäkerhet och Hållbar livsmedelsproduktion.

De tekniska kurserna utgår från olika typer av fysiska applikationer och efterhand utvecklas dina kunskaper inom områdena automation och industriell IoT. Eftersom du efter genomförd utbildning kommer att vara en länk mellan den fysiska utrustningen och de digitala systemen, är tillgång till fysisk utrustning och möjlighet att genomföra praktiska moment utöver LIA-kurserna mycket viktigt.

Så ansöker du

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Utöver detta kräver vissa utbildningar särskilda förkunskaper och/eller villkor. Se nedan vad som gäller för just denna utbildning.

Videoreportage

Lernia Yrkeshögskola

Lernia Yrkeshögskola

Vill du ha en utbildning med mycket praktik och som leder till jobb? Lernia Yrkeshögskola erbjuder kostnadsfria och studiemedelsberättigade YH-utbildningar inom följande områden: Vårdadministration Pedagogisk verksamhet IT  Teknik Fordon Apotek Vårdspecialiseringar Alla utbildningar är framtagna tillsammans med stora aktörer inom respektive bransch....


Läs mer om Lernia Yrkeshögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Systemutvecklare inriktning automation för Smart, Säker och Hållbar livsmedelsproduktion
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Lernia Yrkeshögskola


Tel: 0771-650 650

Recensioner

Det finns inga recensioner för Systemutvecklare inriktning automation för Smart, Säker och Hållbar livsmedelsproduktion

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Systemutvecklare inriktning automation för Smart, Säker och Hållbar livsmedelsproduktion från Lernia Yrkeshögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: