Holistisk coach (distans med träffar, deltid)

Lillsved Gymnastik – och Idrottsfolkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Värmdö
37 veckor
Deltid
CSN-berättigad
Distans med träffar
Startdatum: 2024-06-10 - Värmdö
Avslappning i stillhet

Holistisk coach (distans med träffar, deltid)

Holistisk coach - för dig som vill jobba med hela människan

Varför?
Du vill coacha andra människor framåt ur ett helhetsperspektiv. Vår filosofi är att man först utgår från sig själv för att sedan kunna coacha andra. Kursen syftar till att ge dig insikter och redskap som gör att du bättre förstår dig själv och andra. Under kursen lär du dig att aktivt ta ansvar för ditt liv och göra val som ligger i linje med vad du innerst inne vill.

Vad gör vi?
Kursen bygger på ett upplevelsebaserat lärande inifrån och ut. Tyngdpunkten ligger på att möta dig själv och dina kurskamrater för att på så sätt öka din egen medvetenhet. Genom teoretiska modeller och framför allt genom praktiska övningar lär du dig förstå dina egna erfarenheter och vilka mönster de har skapat. Utifrån denna kunskap kan du komma vidare och behöver inte längre låta hinder stå i vägen för din fortsatta utveckling.

Vi arbetar i tre steg under kursen; börja med lära känna dig själv, införskaffa verktyg och applicera på andra. Under kursen är det holistiska synsättet vår ingång i hälsa. Vi utgår från helheten och det friska i olika ämnesområden såsom rörelse, stillhet, mat med alla sinnen, naturen som påfyllnad, andning, kommunikation, tanke och känsla. Vi utforskar bredden i hälsobegreppet på ett praktiskt sätt under kursträffarna på Lillsved. Mellan träffarna arbetar du på egen hand via vår digitala plattform. Kursen förutsätter att du är villig att dela med dig av dina personliga erfarenheter.

Vad blir jag?
• Du blir mer grundad i dig själv
• Du har möjlighet att coacha människor framåt
• Du införskaffar inspiration i hälsa
• Du har möjlighet att diplomera dig som holistisk coach efter genomförd kurs (examinationsuppgifter tillkommer).

Studiegång
Under studietiden arbetar du med din egen personliga utveckling. Detta arbete sker dels på plats på Lillsved och dels genom distansstudier på vår digitala plattform. Du kommer att arbeta både individuellt, i mindre basgrupper samt i den ordinarie kursgruppen. Dina lärare följer dig genom kursen och ger dig återkoppling och support i ditt arbete.

Teoretiska och praktiska kursmoment
• Människan i ett helhetsperspektiv
• Coachningens grunder och möjlighet till vidare diplomering
• Coachande samtal
• Färdighet i lyssnandet
• Upplevelsebaserad inlärning
• Ledarskap i rörelse och stillhet
• Utforska din kreativitet i olika miljöer
• Personlig utveckling

Mer information om kursinnehållet hittar du på lillsved.se eller genom att kontakta kursansvarig eller Lillsveds skolkansli. 

Varför välja Lillsved Gymnastik – och Idrottsfolkhögskola?

Samarbete med branscher

Bli licensierad

Distansutbildning med tillfällen på plats

Förkunskaper

För att passa för kursen ska du ha intresse för både personlig utveckling och hälsa. 

Ansökan
görs på Lillsved Gymnastik- och Idrottsfolkhögskolas hemsida (lillsved.se). Ansökan ska vara skolan tillhanda senast den 2 april 2024

Samlingar på Lillsved

Kurslängd
Kursen omfattar 37 veckor och studierna bedrivs på halvfart (50%). Kurstiden är 240610-250221.


Träffar på Lillsved (obligatoriska):
HT-24
13 – 16 aug
8 – 11 okt
VT-25
4 – 7 feb

Kostnader

Kursen berättigar dig till studiemedel på gymnasial nivå. Undervisningen är kostnadsfri men du betalar själv för arbetsmaterial, egen utrustning och kurslitteratur (ca 3000 kr). Kost och logi (tvåbäddsrum) är obligatoriskt och kostar 9 050 kr inkl serviceavgift. Enkelrumstillägg: 300 kr/natt. Serviceerbjudande: Städning, sängkläder och handdukar; 270 kr. Kostnad för diplomering (4 500 kr) tillkommer (frivilligt).
Mer information om ekonomi mm, hittar du på lillsved.se eller genom att kontakta kursansvarig eller Lillsveds skolkansli.

Lillsved Gymnastik – och Idrottsfolkhögskola

Lillsved Gymnastik - och Idrottsfolkhögskola

Lillsveds mål är att vara Sveriges ledande folkhögskola och mötesplats med inriktningen: • Hälsa• Idrott och rörelse• Coachande ledarskap Lillsved Gymnastik - och Idrottsfolkhögskola vill i sin verksamhet utveckla människans fysiska, psykiska, sociala och kulturella välbefinnande. På det sättet vill...


Läs mer om Lillsved Gymnastik – och Idrottsfolkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Holistisk coach (distans med träffar, deltid)
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Lillsved Gymnastik – och Idrottsfolkhögskola

Lillsvedsvägen 100
13990 Värmdö

Lillsveds Idrottsfolkhögskola Facebook

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 19 recensioner

Karin H

Den bästa och mest användbara kurs jag har gått, det finns inte ord nog som kan förklara det jag har fått vara med om. Gruppkänslan och gemenskapen, de två finaste och mest inspirerande lärare som jag mött, alla känslor och tankar och diskussioner, allt som hänt på insidan. Livets kurs.

Linda J

Det här är det bästa jag läst och då har jag ändå 5 års studier på universitetet och 1 års tidigare studier på folkhögskola i bagaget. En gedigen coachutbildning med stort fokus på att landa i sig själv, sina behov, sin hälsa och sina värderingar för att sedan kunna coacha andra framåt med ett helhetsperspektiv. Här står HELA MÄNNISKAN i fokus...

Visa hela
Sara

Hade inga förväntningar bara nyfikenhet inför utbildningen. Blev mycket överraskad över hur fina människor (inklusive "fröknarna") jag fick träffa och mer eller mindre lära känna. Det finns dock ett par saker gällande själva utbildningen som kunde ses över. Jag upplevde att tempot var för högt i förhållande till alla diverse uppgifter. Upplevde ...

Visa hela
Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 19 recensioner
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Holistisk coach (distans med träffar, deltid) från Lillsved Gymnastik – och Idrottsfolkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön