Visa allastudier.se som: Mobil

Civilingenjör i elektronikdesign

Linköpings universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Norrköping
300 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Norrköping

Civilingenjör i elektronikdesign

På Civilingenjörsutbildningen i elektronikdesign i Norrköping lär du dig hur elektroniken fungerar, hur den utvecklas och vad den kan göra - nu och i framtiden. Programmet börjar från grunden med analog och digital elektronik, mikrodatorer och programmering. De teoretiska delarna kombineras med laborationer och projekt, som även ger färdigheter i kommunikation och teamwork. I årskurs fyra och fem finns en mängd valbara kurser och du blir nu mer specialiserad. Exempel på kurser är trådlösa system, solceller och effektelektronik.Utbildningens utformning och studiemiljö skapar en stor sammanhållning mellan årskurserna. Varje år arrangeras arbetsmarknadsdagar med företagsbesök där många studenter erbjuds sommarjobb inom elektronikbranschen. Genom gästföreläsningar och studiebesök ute på företag får du inblick i ditt kommande arbetsliv.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtFysik 2, Kemi 1, Matematik 4ellerFysik B, Kemi A,Matematik E(Områdesbehörighet A9/9)

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön