Visa allastudier.se som: Mobil

Civilingenjör i kemisk biologi - med valbar utgång till naturvetenskaplig kandidat

Linköpings universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Linköping
300 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Linköping

Civilingenjör i kemisk biologi - med valbar utgång till naturvetenskaplig kandidat

Programmet Kemisk biologi har öppen ingång med två möjliga utgångar – en naturvetenskaplig kandidatinriktning och en civilingenjörsinriktning. Det första året läser alla samma kurser i kemi, biologi och matematik - sedan delas ni upp inför årskurs två. Programmet vänder sig både till dig som är intresserad av biologi och till dig som tycker att kemi och molekylernas värld är spännande. Här lär du dig morgondagens tekniker för att skapa biomolekyler för användning i nästa generations läkemedel, i diagnostiska hjälpmedel, biodrivmedel och nya material. Efter examen har du goda möjligheter att hitta ett spännande jobb. Det finns ett stort behov av den speciella kompetens som programmet ger dig. Octapharma, AstraZeneca, Cambrex och kommunala vatten- och avfallsverk är några exempel på arbetsgivare som anställt kemiska biologer de senaste åren.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtFysik 2, Kemi 1, Matematik 4ellerFysik B,Kemi A, Matematik D(Områdesbehörighet A9/9)

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön