Visa allastudier.se som: Mobil

Civilingenjör i kommunikation, transport och samhälle

Linköpings universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Norrköping
300 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Norrköping

Civilingenjör i kommunikation, transport och samhälle

På detta program lär du dig att se mönster, identifiera flaskhalsar och skapa system som gör att samhällets transporter, kommunikation och logistik flyter bättre. En viktig del av utbildningen handlar om att lära dig använda matematik, från grundläggande analys och algebra till simulering av persontrafik och optimering av godsflöden. De två sista åren tillämpar du dina kunskaper i optimering och simulering genom att kombinera kurser från de tre masterprofilerna. Som civilingenjör med spetskompetens inom hållbara transportsystem kan du jobba med att analysera flödet av produkter och information, utveckla strategier för hur företag ska hantera sin logistik på ett effektivare sätt, eller planera persontransporter för att minska miljöbelastningen. Var du än hamnar så får du stor nytta av din analytiska förmåga, ditt strategiska tänkande och dina tekniska färdigheter.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtFysik 2, Kemi 1, Matematik 4ellerFysik B, Kemi A,Matematik E(Områdesbehörighet A9/9)

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön