Visa allastudier.se som: Mobil

Civilingenjör i medicinsk teknik

Linköpings universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Linköping
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Linköping

Civilingenjör i medicinsk teknik

Pacemakers, neuroteknik, nanopartiklar och tolkning av medicinska bilder med kombinationen av kunskaper i matematik, fysik och teknik kan du vara med och utveckla den medicinska tekniken som kan rädda liv och förbättra människors hälsa. Det första året skaffar du dig nödvändig grundkunskap och kompletterar med kurser i systemteknik och programmering. Du läser ekonomi och entreprenörskap för att lära dig för hur tekniska idéer kan förverkligas och leda fram till nya företag. Du arbetar i projekt på ett professionellt sätt och tränar dig i teamwork, samtidigt som du utvecklar smarta, kvalificerade och hållbara lösningar inom medicinsk teknik. De två sista åren följer du någon av de fyra masterprofilerna Medicintekniska material, Medicinska modeller, Medicinsk bildanalys och visualisering, eller E-hälsa. Civilingenjörer i medicinsk teknik är efterfrågade både som specialister och generalister. Räkna med att du snabbt kan få ett kvalificerat jobb efter examen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivå samt Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Fysik B, Kemi A, Matematik E (Områdesbehörighet A9/9)

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjör i medicinsk teknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön