Visa allastudier.se som: Mobil

Civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik

Linköpings universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Linköping
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Linköping

Civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik

Den här utbildningen bygger broar mellan den fysiska och den digitala världen och gör dig redo att möta framtidens utmaningar. De första tre åren har ett stort fokus på matematiken eftersom det blir ditt viktigaste verktyg. Du studerar också grunderna i fysik, elektroteknik och programmering och övar dig i att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiskt ingenjörsarbete. Du får perspektiv på teknikens roll i samhället, och via kurser i industriell ekonomi och entreprenörskap får du insikter i hur tekniken kan realiseras och användas. De två sista åren fördjupar du dig genom att välja en av 13 tillgängliga masterprofilerna. Du kan studera så vitt skilda saker som kvantdatorer, finansiella beslut, autonoma farkoster, datorseende och medicinska bilder. Som civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik kan du bli en ledande specialist och utvecklare inom ditt område och kan ta fram nya produkter och tjänster i teknikens framkant. Eftersom det är en teoritung utbildning finns också goda möjligheter gå vidare som forskare inom universitet eller industrin.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivå samt Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Fysik B, Kemi A, Matematik E (Områdesbehörighet A9/9)

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: