Visa allastudier.se som: Mobil

Den äldre litteraturens historia

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Linköping
7.5 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Linköping

Den äldre litteraturens historia

Den äldre litteraturens historia ger dig en introduktion till den västerländska litteraturens historia från äldsta tid till och med 1600-talet. Du studerar viktiga perioder, genrer och litteraturens sociala, kulturella och mediala villkor under den aktuella tidsperioden, och lär dig att kritiskt analysera och tolka litterära texter från olika tider och i skilda genrer. I kursen varvas föreläsningar med seminarier och övningsuppgifter där du på ett mer handfast sätt utforskar litteraturens historiskt skiftande uttrycksformer.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtEngelska BellerEngelska 6(Områdesbehörighet A2/2, där undantag ges för moderna språk steg 3)

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön