Visa allastudier.se som: Mobil

Den moderna litteraturens historia

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Linköping
7.5 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Linköping

Den moderna litteraturens historia

Den moderna litteraturens historia ger dig en introduktion till den västerländska litteraturens historia från 1700-talet till en digitaliserad samtid. Du studerar viktiga perioder, genrer och litteraturens sociala, kulturella och mediala villkor under den aktuella tidsperioden, och lär dig att kritiskt analysera och tolka litterära texter från olika tider och i skilda genrer. I kursen varvas föreläsningar med seminarier och övningsuppgifter där du på ett mer handfast sätt utforskar litteraturens historiskt skiftande uttrycksformer.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtEngelska BellerEngelska 6(Områdesbehörighet A2/2, där undantag ges för moderna språk steg 3)

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön