Visa allastudier.se som: Mobil

Fysik och nanovetenskap, masterprogram

Linköpings universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Linköping
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Linköping

Fysik och nanovetenskap, masterprogram

På detta program har du stor frihet att utforma din egen utbildning. Du kan även välja ett kurspaket så att din examen får en inriktning mot något av våra starka forskningsområden: teori och modellering, organiska system eller material och nanofysik. Inom området teori och modellering får du en bred teoretisk grund genom kurser inom partikelfysik, relativitetsteori, kosmologi och kaosteori. Organiska system kopplar fysiken till biologi och kemi. Du får ta del av forskningen inom området som gör det möjligt att bland annat utveckla elektronik på papper och högeffektiva solceller. Med en inriktning mot material och nanofysik får du via teoretiskt och praktiskt orienterade kurser en god grund för att kunna delta i utvecklingen av nya material. I samtliga fall blir du en kvalificerad fysiker i en stark forskningsmiljö där teoretiska och experimentella fysiker samarbetar.

Förkunskaper

Kandidatexamen 180 hp i huvudområdet fysikGodkända kurser i matematik30 hp (analys i en och flera variabler, linjär algebra, vektoranalys)Godkända kurser i grundläggande fysik (mekanik, vågrörelselära, modern fysik, elektromagnetism, termodynamik, statistisk fysik)Godkänd svenska och engelskamotsvarande grundläggandebehörighet på grundnivå.

Examen & Intyg

Masterexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Fysik och nanovetenskap, masterprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: