Visa allastudier.se som: Mobil

Hållbara logistiksystem

Linköpings universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
6 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans

Hållbara logistiksystem

Hållbara logistiksystem, Olika vägval- vilken väg väljer du? Denna kurs riktar sig till dig som jobbar med logistikrelaterade frågor och vill veta mer om hur logistik kan bidra till ett mer hållbart samhälle. I kursen lägger vi ett hållbarhetsperspektiv på de mer traditionella logistikvärdena såsom leveransservice och logistikkostnader. Vi tar oss an flera aktuella hållbarhetsaspekter såsom klimatfrågan, resursanvändning och arbetsförhållanden. I kursen söker vi svaret på frågor såsom: Hur påverkar hänsyn till hållbarhet utformning av logistiksystem? Hur kan vi genom design av logistiksystem minska transportsektorns stora utsläpp? Vilka lösningar är både miljömässigt riktiga och företagsekonomiskt konkurrenskraftiga? Genom svaren på dessa frågor kan vi närma oss ett hållbart samhälle med hjälp av den så nödvändiga logistiken. I kursen kommer du att möta flertalet forskare inom hållbar logistik, men även praktiker som delar med sig av sina erfarenheter. Allt sker on-line så du kan följa kursen var du än befinner dig men du förväntas närvara vid vissa schemalagda tillfällen exempelvis vid seminarier. Kursen riktar sig främst till yrkesverksamma personer inom ex. näringslivet som har läst en grundläggande universitetskurs inom logistik eller supply chain management, eller erhållit motsvarande logistikkunskap genom arbetslivserfarenhet. Om du inte har läst någon universitetskurs, behöver du ladda upp tjänstgöringsintyg med utförliga arbetsbeskrivningar som styrker din arbetslivserfarenhet på antagning.se för att möjliggöra en bedömning. I denna kurs får du ta del av konkreta verktyg för att exempelvis analysera logistiksystemets påverkan, diskutera centrala koncept såsom vad hållbar logistik och supply chain management kan innebära, samt gå igenom en rad olika åtgärder från ändringar i transportresurserna såsom drivmedelsval, till övergripande förändringar i logistiksystemet kring val av lokalisering eller tidstyrning av flöden. Centralt i kursen är att det sällan finns en lösning som passar alla, så det finns ett stort behov av att förstå, analysera och relatera kunskapen till kontexten för att förstå möjligheterna och kunna föreslå lämpliga förändringar.

Förkunskaper

150 hp godkända varav 90 hp inom teknik samt 5 hp logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet om ett år på minst halvtid inom logistisk verksamhet Godkänd svenska och engelska motsvarande grundläggande behörighet för studier på grundnivå.

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Hållbara logistiksystem

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön