Visa allastudier.se som: Mobil

Kemi - molekylär design, kandidatprogram

Linköpings universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Linköping
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Linköping

Kemi - molekylär design, kandidatprogram

Programmet lär dig designa, analysera och förstå specifika molekyler i läkemedel, sensorer och nya funktionsmaterial. Kemi är ett laborativt ämne och det genomsyrar utbildningens arbetsformer. Du studerar grundläggande kurser i kemins alla delområden och fördjupar dig inom molekylär design, naturproduktskemi och organisk-analytisk kemi. Du kan också fördjupa dig inom proteinkemi eller forensisk kemi. Kursen i forensisk kemi ges i samverkan med Rättsmedicinalverket och Statens kriminaltekniska laboratorium, för att säkerställa att kunskapen alltid är den mest aktuella. En stor del av utbildningen sker genom laborativa moment. Det hjälper dig att visualisera kemin på ett spännande sätt och utvecklar dina praktiska färdigheter. Arbetsmarknaden för kemister mycket lovande. De behövs i såväl kemisk industri som läkemedels- och livsmedels­industrin, på mindre analyslaboratorier och hos olika myndigheter som exempelvis Livsmedelsverket, Kemikalieinspektionen och Rättsmedicinalverket.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtBiologi 1, Fysik 2, Kemi 2, Matematik 3b/3cellerBiologi A, Fysik B, Kemi B, Matematik D.(Områdesbehörighet A10/10där undantag ges för Matematik 4/Eför sökande med Matematik 3/D)

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: