Visa allastudier.se som: Mobil

Litteraturvetenskap 1, grundkurs

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Linköping
30 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Linköping

Litteraturvetenskap 1, grundkurs

I kursen Litteraturvetenskap 1 lär du dig att diskutera, analysera och tolka litteratur på vetenskaplig grund. Det ger dig goda möjligheter att förbättra både din kunskap om litteraturen och dess historia och din analytiska och kritiska kompetens. I kursen ingår studier av litteraturvetenskapens grundfrågor och dess centrala teorier och metoder, litteraturvetenskaplig textanalys och kurser i den äldre och den moderna västerländska litteraturens historia. Du bekantar dig även med litteraturens former genom att själv skriva kortare litterära texter, och utvecklar din förståelse för litteraturens villkor i ett föränderligt medielandskap. Som litteraturvetare vid Linköpings universitet får du rik kunskap om litteratur i ett socialt, historiskt, medialt och kulturellt sammanhang. Du får insikter i hur litteratur utvecklas och förändras. Du lär dig olika sätt att kritiskt analysera och tolka litteratur, samt att organisera större textmaterial och presentera det muntligt och skriftligt med utvecklad argumentationsförmåga och en god språkkänsla. Kursen bjuder på en blandning av seminarier med gemensamma diskussioner, föreläsningar samt muntliga presentationer och skriftliga övnings- och inlämningsuppgifter. Grundkursen Litteraturvetenskap 1 öppnar dörrarna till vidare studier i litteraturvetenskap, och ger dig breda kompetenser inför ditt framtida arbetsliv.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtEngelska BellerEngelska 6(Områdesbehörighet A2/2, där undantag ges för moderna språk steg 3)

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön