Visa allastudier.se som: Mobil

Litteraturvetenskap 3, fördjupningskurs

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Linköping
30 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Linköping

Litteraturvetenskap 3, fördjupningskurs

I kursen Litteraturvetenskap 3 fördjupar du dina kunskaper om aktuella teoretiska och metodiska inriktningar inom litteraturvetenskapen, och studerar exempel på hur de kommer till uttryck i litteraturvetenskaplig forskning. Du får också möjlighet att fördjupa dig inom ett särskilt litteraturvetenskapligt forskningsfält eller problemområde, eller en särskild period eller genre. Parallellt med detta finslipar du din språkliga framställnings- och argumentationsförmåga genom skrivande i olika genrer. Kursen avslutas med att du gör en litteraturvetenskaplig undersökning och skriver en uppsats om 15 hp. I uppsatskursen ingår att presentera och diskutera både din egen och andra studenters uppsatser. Kursen Litteraturvetenskap 3 lägger en gedigen grund för fortsatta studier på högre nivåer. Efter avslutad kurs har du möjlighet att fördjupa dig ytterligare genom att delta i antingen magisterkursen i litteraturvetenskap eller masterkursen i Språk och kultur med inriktning mot litteraturvetenskap. Kursen ger dig också breda perspektiv och en kritisk och analytisk kompetens av betydelse för ett arbetsliv utanför akademin.

Förkunskaper

Godkänd Litteraturvetenskap 1, samt genomgången Litteraturvetenskap 2 med minst 24 hp godkända (eller motsvarande), inklusive uppsatsen.

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön