Visa allastudier.se som: Mobil

Politices kandidatprogram

Linköpings universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Linköping
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Linköping

Politices kandidatprogram

Hur fungerar och utvecklas samhället lokalt och globalt, och varför sker det på ett visst sätt? Vill du påverka utvecklingen och jobba med samhällsfrågor? Politices kandidat är en utbildning där du tränas i att förstå och i att utreda komplexa samhällsproblem.Politices kandidat är en samhällsvetenskaplig utbildning med statsvetenskap och nationalekonomi som huvudämnen. Här får du förståelse för hur politiska och ekonomiska system fungerar. Du får utveckla din förmåga att identifiera, analysera och föreslå lösningar på olika samhällsproblem.Ett viktigt mål med utbildningen är att öppna upp för en bred och varierad arbetsmarknad. Bland samhällsvetare med statsvetenskap och nationalekonomi, som huvudinriktning, är det vanligt att arbetsuppgifterna kan bestå av att ta fram beslutsunderlag, handlägga ärenden, administrera och samordna, analysera komplex information, genomföra omvärldsanalys och ge professionell rådgivning. Som statsvetare och nationalekonom förväntas du ofta vara väl informerad och en del av arbetet kan bestå av att följa utvecklingen inom politik och ekonomi, läsa och ta till sig rapporter, studera och analysera aktuell statistik och utöva samhällsanalys. Du förväntas ofta också kunna delta i utredningar, leda projekt, skriva rapporter och genomföra muntliga presentationer. Det är heller inte ovanligt att samhällsvetare så småningom blir chefer eller går in i andra ledande befattningar. De viktigaste egenskaperna, som arbetsgivare ofta efterfrågar hos en nyutexaminerad, är att du självständigt skall kunna lösa problem och kritiskt analysera information. Många av våra tidigare studenter finns idag inom offentlig verksamhet som kommuner, myndigheter och departement. Vidare har andra fått arbete på intresseorganisationer, ideella organisationer och inom privat företag som t.ex. bedriver konsultverksamhet. En del av våra tidigare studenter arbetar inom finanssektorn i t.ex. banker och försäkringsbolag.Efter examen är du behörig till vidare studier på avancerad nivå. Flertalet av de som tar examen väljer idag att studera vidare för att ta ut en masterexamen eller en magisterexamen med antingen statsvetenskap eller nationalekonomi som huvudinriktning. En liten andel väljer sedan att doktorera och arbeta som forskare och lärare vid ett universitet eller en högskola.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtMatematik 3b/3c, Samhällskunskap 1b/(1a1 och 1a2), Engelska 6ellerMatematik C, Samhällskunskap A, Engelska B(Områdesbehörighet A4/4)

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Politices kandidatprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: