Visa allastudier.se som: Mobil

Protein Science, masterprogram

Linköpings universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Linköping
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Linköping

Protein Science, masterprogram

Detaljerad kunskap om proteiner och andra biomolekyler är avgörande för vår förståelse av levande processer. Genom att studera proteinvetenskap kommer du att få stor kunskap om mekanismer för proteinverkan och bli redo för utmaningar inom många områden. Programmet behandlar både komplexa proteinstrukturer och deras funktionella aspekter såsom stabilitet, bindningsförmåga och katalys. Du kommer även att studera farmakologi och läkemedelsutveckling och utveckla dina förmågor inom kommunikation och lagarbete. Utbildningen genomförs i en internationellt framgångsrik forskningsmiljö. Du kommer att ha tillgång till stora instrumentanläggningar vilket ger dig möjlighet att utveckla omfattande labfärdigheter och delta i intressanta projekt. Avslutningsvis genomför du ett examensarbete, i nära samarbete med forskare i den akademiska världen eller hos ett företag. Efter avslutad utbildning har du goda chanser att hitta ett kvalificerat arbete inom bioteknik- eller läkemedelsbranschen.

Förkunskaper

Kandidatexamen 180 hp i huvudområdet kemi, kemisk biologi eller motsvarande 10 hp i biokemi eller motsvarande Engelska (6/B) (Undantag för svenska)

Examen & Intyg

Masterexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Protein Science, masterprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön